Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ BBC ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα εξαμελές συνεργείο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, με επικεφαλής τον παραγωγό Πάντι Γουίβελ και άρχισαν γυρίσματα στα σημεία που επισκέπτονται οι επισκέπτες κρουαζιέρας.
Λήψεις πραγματοποιηθήκαν σε χωριά του Αποκόρωνα, στο Ακρωτήρι στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι των Χανίων.
To σενάριο του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το βρετανικό Κανάλι ΒΒC 2, το Φεβρουάριο του 2012, «ακολουθεί» ένα μεσήλικο ζευγάρι, το οποίο έπειτα από 40 χρόνια έγγαμου βίου αποφασίζει να πραγματοποιήσει διακοπές κρουαζιέρας, στη Μεσόγειο.
Ξεκινώντας από την πόλη Χάιφα του Ισραήλ, ακολουθεί ένα ταξίδι αρκετών ημερών σε ελληνικά νησιά και πόλεις όπως τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και το τέλος της κρουαζιέρας είναι η πόλη της Βενετίας. 
Μέσα από την περιήγηση αυτή οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο μια πολύ καλή διαφήμιση για αυτόν. 
Ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στο συνεργείο του BBC, πράγμα το οποίο σχολιάστηκε θετικά από τα μέλη του. 
H εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού του δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, με αφορμή τα γυρίσματα του ΒΒC στο δήμο Χανίων δήλωσε ότι «η προβολή του δήμου μας, της παλιάς πόλης και του βενετσιάνικου λιμανιού της είναι σημαντικά σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε. Ταυτόχρονα, είναι μια ευκαιρία προβολής ολόκληρης της χώρας μας στη βρετανική αγορά, όπου τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια τάση μείωσης των αφίξεων». 
Το Νοέμβριο θα προβληθεί από το BBC και η εκπομπή που γυρίστηκε τον Ιούνιο πάλι στα Χανιά με το γνωστό σεφ Τζέιμς Μάρτιν και αφορά τη μεσογειακή διατροφή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: