Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ


«Tο μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, ανεξάρτητα από το αν θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά του ελαιόλαδου. Συνεπάγεται κατά κανόνα άνοδο των τιμών παραγωγού, ενόψει μάλιστα και της νέας ελαιοκομικής περιόδου, αφού θα επιτρέψει να εκτονωθεί η αγορά τουλάχιστον στην Ισπανία, όπου έχουν συσσωρευθεί αποθέματα που συμπιέζουν τις τιμές σε όλη την Ευρώπη».
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας
«Το 95% του ελαιολάδου που παράγεται στην Κρήτη είναι κάτω από το 1 βαθμό οξύτητας, επομένως για μας δεν φαίνεται να έχει κάποιο θετικό όφελος από την ιδιωτική αποθεματοποίηση του παρθένου ελαιόλαδου που φτάνει και τους 2 βαθμούς οξύτητας. Δεν βλέπω να έχει ιδιαίτερη συμμετοχή καθώς γίνεται αρκετά αργοπορημένα, επομένως η συμμετοχή Συνεταιρισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν αναμένεται να είναι αξιόλογη.».
Μιχελάκης Νίκος επιστημονικός συνεργάτης ΣΕΔΗΚ
Εσείς ότι θέλετε πάρτε για σωστό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: