Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν από τον «Αγροτικό Αύγουστο» στην πλατεία Κλαυθμώνος των Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Χανίων. Η έκθεση, που ολοκληρώθηκε χθες και θα μεταφερθεί στα τέλη Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε πολύ μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
«Πουλήθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες προϊόντων. Ειδικά στα τυροκομικά χρειάστηκε τρεις φορές να φέρουν προϊόντα από την Κρήτη, ενώ εξαντλήθηκαν και άλλα προϊόντα, ενώ επίσης κλείστηκαν και ορισμένες εμπορικές συμφωνίες», ανέφερε ο σύμβουλος για αγροτικά θέματα, κ. Στέλιος Ρίγλης. Ο ίδιος επεσήμανε πως οι εκθέτες «μάς ζήτησαν να το κάνουμε άλλες δύο - τρεις φορές τον χρόνο, κάτι που, όμως, δεν γίνεται. Πιστεύω ότι ένας βασικός λόγος της επιτυχίας ήταν η πολύ μεγάλη προβολή που είχε από εφημερίδες, δύο αθηναϊκά κανάλια, αλλά και τη στήριξη των Κρητών της Αττικής».
Συνολικά μετείχαν 26 εκθέτες από την Κρήτη, δύο επιχειρήσεις από το Ηράκλειο, μία από το Ρέθυμνο, η Creta Farms και όλες οι υπόλοιπες από τα Χανιά.
«Το ότι υπήρχε έλλειμμα προϊόντων σε πολλά περίπτερα τα λέει όλα για την επισκεψιμότητα της έκθεσης», ανέφερε ο κ. Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, αντιδήμαρχος για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι φάνηκε από την έκθεση πως «ο κόσμος ζητά τοπικά προϊόντα, ειδικά όταν είναι τυποποιημένα και πιστοποιημένα και ρωτούσε που θα μπορέσουν να τα βρουν στην Αθήνα. Υπερέβη κάθε προσδοκία η επιτυχία της έκθεσης, πολύ πιο πάνω από τους στόχους που είχαμε θέσει. Περιμέναμε κόσμο, αλλά όχι τόσο πολύ».
Ικανοποιημένος έμεινε και ο δήμος Αθηνών, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Αμπαδιωτάκης, ο δήμαρχος Αθηνών κ. Καμίνης «μάς είπε ότι δώσαμε ζωή στην πλατεία και του χρόνου δεν θα μας χωρά και είναι πρόθυμος να μας δώσει και τον χώρο του Ζαππείου για την πραγματοποίηση εκεί της έκθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: