Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ


Μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής σύγχρονων πεζοδρομίων στα όρια του Δ.Δ. Γερανίου του Δήμου Πλατανιά. 
Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Κρήτης και που αλλάζει σημαντικά την εικόνα σε ένα τμήμα της παλιάς εθνικής οδού.
Ωστόσο, η επέκταση του έργου προς Μάλεμε δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς υπάρχει ζήτημα με τις απαλλοτριώσεις.
«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πεζοδρομίου. Η εργολαβία είναι σε εξέλιξη και........
..... πάει πολύ καλά. Εχουμε και τη βοήθεια των ιδιοκτητών των παρόδιων γης για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης.
Σε ένα μεγάλο μήκος της παλιάς εθνικής οδού, σχεδόν από τη διασταύρωση του Ιάρδανου μέχρι και τον Πύργο Ψηλονέρου, τοποθετούνται νέες πλάκες αριστερά και δεξιά του δρόμου καθώς και ειδικές πλάκες για ΑμεΑ. Παράλληλα γίνονται και παρεμβάσεις, ώστε να μην κοπούν δέντρα, αλλά να διατηρηθούν μέσα σε εσοχές. 
«Αλλάζει η όψη του κεντρικού τουριστικού δρόμου όλου του Νομού σε ένα πολύ σημαντικό του κομμάτι και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυτό θα γίνει τόσο γρήγορα», ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά.
Αναφορικά με την επέκταση του έργου προς τα δυτικά ο κ. Μαλανδράκης επεσήμανε πως «ως Δήμος έχουμε υποβάλει πρόταση και για τα υπόλοιπα πεζοδρόμια για το τμήμα προς Κοντομαρί και Μάλεμε. Και αυτό το έργο είναι προϋπολογισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς δεν μας το έχουν εγκρίνει, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το θέμα των απαλλοτριώσεων. Θα επαναϋποβάλλουμε τις προτάσεις μας ευελπιστώντας ότι θα το ξεπεράσουμε. Ευελπιστώ ότι θα περάσουμε το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων. Είναι απαραίτητο για έναν τουριστικό Δήμο, όπως τον δικό μας, τον οποίο και επισκέπτονται ως επί το πλείστον οικογένειες που έχουν ανάγκη από ελεύθερους δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια, γιατί έτσι έχουν μάθει από την πατρίδα τους, να έχει αυτές τις υποδομές».
Έτσι κάνουν τα χωριά ..πόλεις και όχι φυσικά με λόγια και υποσχέσεις. Το Καστέλλι μια σύγχρονη πόλη -φάντασμα, δίχως πεζοδρόμια....δίχως υποδομές ...δίχως ανάπτυξη. Αλήθεια τι καλύτερο έχουν αυτοί από μας; Τι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: