Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΒΑΝΙΑ


Για τα κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και τις διαφορές της κρίσης χρέους που αντιμετώπισε η Αργεντινή με αυτή της Ελλάδας μιλάει στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ρόμπερτ Λαβάνια. 
«Αυτό που κάνει σήμερα η Ελλάδα είναι ό,τι προτάθηκε το 1999 από το ΔΝΤ στην Αργεντινή, δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων. Αλλά με τα χρήματα των δανείων πληρώνονται οι πιστωτές και ξεζουμίζεται ο λαός» δηλώνει χαρακτηριστικά. 
Ο Λαβάνια, υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής το 2001 – 2002, όταν η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς πτώχευσης, κατάφερε να................
σταθεροποιήσει με ανορθόδοξες μεθόδους τη χώρα, η οποία έκτοτε εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης, αλλά θεωρείται «δημοσιονομικός παρίας». Ο Λαβάνια ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2007 από την νυν πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνε Φερνάντεζ ντε Κίρχερ. 
«Η μακρόχρονη ύφεση, το έλλειμμα προϋπολογισμού που χρηματοδοτείται με χρέη, η απώλεια της ανταγωνιστικότητας και οι κοινωνικές συνέπειες. Η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες ήταν όμως χειρότερη από όσα βλέπει κανείς σήμερα στην Αθήνα. Το 50% του πληθυσμού της χώρας είχε βρεθεί τότε κάτω από το όριο της φτώχειας, αναπτύχθηκαν και ασυνήθιστοι μηχανισμοί άμυνας, όπως ανταλλακτικές συναλλαγές. Η Αργεντινή ήταν οικονομικά απομονωμένη. Η Ελλάδα ανήκει σε μία από τις πολιτικά και οικονομικά πιο ισχυρές ομάδες του κόσμου» δηλώνει. 
Ο Λαβάνια εκτιμά ότι ένας δρόμος για την Ελλάδα θα ήταν η αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία ασφαλώς συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές, και το οικονομικό όφελος από αυτή να επενδυθεί για μια δεκαετία σε ό,τι βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας: Εκπαίδευση, υποδομές, επιστήμες, τεχνική. Άλλος δρόμος θα ήταν η προσωρινή έξοδος από την Ευρωζώνη ενδεχομένως με διπλό νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: