Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ


Ας μην κοροϊδευόμαστε…
Η εσωτερική υποτίμηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όποιος κρατά ευρώ στο χέρι του, του φαίνεται φθηνό το γαλλικό τυρί και το ολλανδικό κρέας. Τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, είναι «πολύ κακό για το τίποτα», την ώρα που τα κέρδη των επιχειρήσεων πέφτουν και βουλιάζουν οι δημόσιες επενδύσεις. Πού θα μπει πάτος;
Γλιτώσαμε την άμεση χρεοκοπία προσφεύγοντας στο δανεισμό, αλλά παγιδευόμαστε σε μια μακροχρόνια ύφεση, που επιταχύνει το σπιράλ: κρίση-χρέος-ανεργία» σημείωσε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε:
«Η έμφαση στην δημοσιονομική προσαρμογή έναντι της ανάπτυξης, οδηγεί σε ανεργία χωρίς πάτο, με αποτέλεσμα να γίνει εξέγερση. Αν η ανεργία πλησιάσει στο 25-30%, αυτό εδώ μέσα δεν θα υπάρχει …Υπάρχουν όρια νομιμοποίησης, τα οποία έχει υπερβεί η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να προχωρήσει κόντρα σε όλους. Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα εναντίον του ελληνικού λαού. Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες. Σε λίγο δεν θα είναι δυνατή η πρόβλεψη ούτε σε ένα τρίμηνο. Τα μοντέλα στα οποία βασίζονται οι προβλέψεις αυτές, είναι χωρίς ανθρώπους. Δεν υπολογίζουν πώς θα φερθούν οι άνθρωποι σε συνθήκες κρίσης, και κάνουν φανταστικές κατασκευές».
Ένας-ένας πηδάνε από το μιισοβυθισμένο σκάφος......ένας-ένας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: