Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


Μη επιτρεπόμενα, από τη νομοθεσία, είδη πωλούνται σε κυλικεία σχολείων του Νομού Χανίων, γεγονός που καυτηρίασε χθες ο υπεύθυνος Καινοτόμων Δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φώτης Ποντικάκης, στο περιθώριο σεμιναρίου για τη διατροφή και τη βιοποικιλότητα.
Ο  κ. Ποντικάκης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς έχουμε δει επανειλημμένα να υπάρχουν και εξαιρέσεις» (σ.σ. αναφορικά με τα προϊόντα που πωλούνται σε κυλικεία). «Αυτό είναι θέμα του κάθε σχολείου. Υπάρχει Επιτροπή σε κάθε σχολείο που πρέπει να ελέγχει τι πωλείται στο κυλικείο. Αυτή η Επιτροπή πρέπει να φροντίζει να πωλούνται μονάχα αυτά που προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο γεγονός την πώληση συγκεκριμένων προϊόντων όπως τα ζαχαρούχα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «μεγάλο ζήτημα» το τι πωλείται στα κυλικεία, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν προβλήματα αρκετά και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε και μέσα από δράσεις που έχουν σχέση με τη διατροφή, δηλαδή μέσα από προγράμματα που θα διαρκούν για αρκετούς μήνες στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και με εκδηλώσεις να πείσουμε τα παιδιά να αλλάξουν τρόπο διατροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: