Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ιεράπετρα, Αλόνησος, Χίος, Κως, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Ρέθυμνο, Νάξος, Σάμος και Ηγουμενίτσα, βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) για την υψηλή ποιότητα των παραλίων τους. Οι παραλίες της Ιεράπετρας διακρίθηκαν κατά την αξιολόγηση από την EUCC λαμβάνοντας το μπρούτζινο μετάλλιο στη Νότια Ευρώπη.
Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Περιφέρεια Κρήτης θα παρουσιάσει την Εταιρεία Τουρισμού Κρήτης στην οποία θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρισμό φορείς, προκειμένου με οργανωμένο τρόπο να προχωρήσει η προβολή του νησιού.
Αν υπάρχουν παραλίες στην Κρήτη που θα έπρεπε να παίρνουν άριστα από κάθε άποψη, να έχουν στοίβα τα βραβεία, δεν θα ήταν άλλες εκτός από τις δικές μας....Μπάλος-Φαλάσαρνα- Ελαφονήσι! Φυσικά σαν κι όλα μας....πάντοτε τις αγνοούμε, τις παραμερίζουμε, τις υποβαθμίζουμε, γιατί απλά δεν υπάρχουν εκείνοι που θα δώσουν το έρεισμα για την ανάπτυξη των, έτσι αφήνονται στην ιδιωτική εκμετάλλευση και προβολή... μόνο όταν "πεινάσουμε" τις βλέπουμε σαν ξερολούκουμα....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: