Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΡΚΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Γράφει ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Σχετάκης στα Χ.Ν 
Η καταγραφή (έστω και ελλιπής) των «μεγάλων έργων» που χρειάζονται στον Νομό και τα οποία λείπουν είτε τα περιμένουμε ή καθυστερούν υπερβολικά, όπως τα παρουσίασε το τμήμα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, είναι ένας αναπτυξιακός κατάλογος που όλοι οι δημόσιοι παράγοντες του Νομού (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, Επιμελητήρια κ.λπ.) πρέπει να τον έχουν υπόψη τους και να τον προωθούν σε οποιαδήποτε υπερκείμενη Αρχή ως εκφράζοντα τις κοινές επιθυμίες και ανάγκες των πολιτών που εκπροσωπούν. Δεν θα ήταν άσχημο, με σκοπό την παρακολούθηση των διαδικασιών ωρίμανσης των μελετών, τη διεκδίκηση της χρηματοδότησής τους και την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα, οι παραπάνω (και όχι μόνο) αντιπροσωπευτικοί παράγοντες του Νομού, να συγκροτήσουν ένα εσαεί διεκδικητικό σώμα σε νομαρχιακό επίπεδο, μια διαρκή νομαρχιακή συνέλευση που θα προσθέτει πολιτικό βάρος στην όποια σοβαρή και τεκμηριωμένη διεκδίκηση. Δεν ήταν δα το Εφετείο το μόνο αίτημα του Νομού.
Και έχει απόλυτο δίκιο, μιας και η επαρχία είναι ξεχασμένη από τους υπόλογους και μόνο κάθε επίσκεψη των στις περιοχές αυτές, τους αναγκάζει να έλθει στη θύμηση τους, τα παράπονα των παραμελημένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: