Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ..ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ


Αίσιο τέλος είχε η περιπτέτεια δύο τουριστών, μιας 28χρονης και ενός 60χρουνου Αυστριακού, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4, από Σούγια για Αγία Ρουμέλη. Χθες, μετά τις 3 το μεσημέρι, δεν υπήρχε σήμα στο κινητό τους, με αποτέλεσμα να "πανικοβληθεί" η νεαρή Αυστριακή και να βγουν εκτός πορείας.
Ένα όχημα, με 4  άνδρες από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και δύο άνδρες από το κλιμάκιο Καμπανού και ένα  αστυνομικό,  επιχείρησαν τον εντοπισμό των δύο Αυστριακών από ξηρας. Όταν η προσπάθειές τους δεν απεφεραν αποτελέσματα, ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση: πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής μαζί με ένα ένα αστυνομικό και τρεις λιμενικούς, επιβισβάστηκαν σετο υπηρεσιακό σκάφος στη Σούγια στις 04:25 το πρωί και ξεκίνησαν την πεζοπορα επιχείρηση αντίστροφα του μονοπατιού Ε4 από την Αγ. Ρουμέλη προς Σούγια.
Παρακαλώ να στείλετε τον λογαριασμό στην Αυστρία....και να μην τον πληρώσουμε και αυτόν εμείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: