Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ....

..ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ!!!
Την επιστολή που απέστειλε στην διευθύντρια του Δ.Ν.Τ, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 27 Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός οικονομικών  διαβεβαιώνει την κυρία Λαγκάρντ για την γρήγορη εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών αλλαγών για να μην υπάρχουν  παρεξηγήσεις. Παραθέτει στη συνέχεια τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε κυβερνητικές συσκέψεις πριν την 27η Σεπτεμβρίου και δεσμεύεται ότι θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.
Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων ενώ αναφέρει τα εξής μέτρα: 
• Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
• Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης «μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων» και «σημαντική μείωση» του εφάπαξ.
• Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
• Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
• Έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
Κλείνοντας την επιστολή ο κ. Βενιζέλος υπόσχεται ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.


Τα ρεζιλίκια αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος.....που αναφέρεται αλήθεια η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων; Μπένυ ο ξεπουλιάρης..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: