Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΩΝ

Από τα Χανιώτικα Νέα
Tην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο εμπλέκονται και Κρητικοί, ανακοίνωσε προχθές από τα Χανιά ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα 15 ατόμων. 
«Η Υπηρεσία μας εντόπισε ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας, δυστυχώς, οι οποίοι μέσα από το Διαδίκτυο μπόρεσαν και έκαναν διακίνηση οn line υλικού παιδικής πορνογραφίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προμηθευτεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ανιχνεύει ό,τι κινείται μέσα στο δίκτυο και αφορά παιδική πορνογραφία.
« Έτσι, λοιπόν, οι εντός εισαγωγικών 'κύριοι' εντοπίστηκαν και αυτή τη στιγμή είναι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που έχουμε εντοπίσει».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ανάμεσα στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ένας ιερέας από την Κρήτη. Οι 11 από τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίστηκε δικογραφία. Από τους κατηγορούμενους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.
Τα στοιχεία για τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν από έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Butterfly» (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Σε διαδοχικές αστυνομικές έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στην Κρήτη (Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Μάλια), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πενήντα επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος ψηφιακών δίσκων (cd - dvd) με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ για τους υπόλοιπους υποβλήθηκαν οι δικογραφίες.
Η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω του Διαδικτύου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο, υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά. 
Για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει, από το 2004 έως σήμερα, 680 συλλήψεις στην Ελλάδα.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ του Γ.Γεωργακάκη για την ημερίδα που έγινε στο Κολυμβάρι σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: