Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δυστυχώς όσο και να προσπαθούμε πάντα θα κινούμαστε στην μετριότητα .....Στην γωνία του Λουσακιανού δρόμου υπάρχει πάντα μια τεράστια λακκούβα, όταν για λίγο εξαφανίζεται είναι επειδή κάποιος της έβαλε πρόχειρα λίγο τσιμέντο και μας "έκλεισε" τα μάτια. Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο, δεν λύνονται τα προβλήματα, πολύ δε περισσότερο δεν προχωράμε, απλά τσαπατσούλικα κρύβουμε την αδιαφορία και την ανικανότητα μας.
Το ίδιο συμβαίνει και αλλού..... ήδη πέρασε ένας χρόνος και ακόμα όλοι μας περιμένουμε να δούμε κάτι ντις διαφορετικό, και αν δικαιολογία είναι η οικονομική κρίση περιέργεια έχω, γιατί δεν πιάνει και τους άλλους δήμους .....Τελικά ούτε το εύκολο δεν έγινε, η μονοδρόμηση των κακών δρόμων μας, αλλά θα μου πείτε τι μπορεί να γίνει σήμερα χωρίς μελέτη; Εκεί φάνηκε και η γύμνια μας...οι δυο κατ΄εξοχήν δήμοι του κόλπου χωρίς μια ολοκληρωμένη μελέτη....ούτε καν μια μελέτη για τα μάτια του κόσμου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: