Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ.....


Στάση αναμονής τηρεί ο ξενοδοχειακός κόσμος της χώρας αναφορικά με το μέλλον του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, μετά την παραδοχή της εταιρίας ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να λάβει νέο δάνειο 100 εκατ. ευρώ, το δεύτερο σε διάστημα πέντε εβδομάδων, από κοινοπραξία τραπεζών. Η μετοχή της εταιρίας γκρεμίστηκε χθες στο χρηματιστήριο, καθώς έχασε το 75,2% της αξίας της, αφού η διοίκησή της ζήτησε τη στήριξη των τραπεζών, προειδοποιώντας με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Μάλιστα, ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γ. Νικιτιάδης σε πρώτη φάση εκτιμά ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως είπε, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού να βρίσκεται σε ετοιμότητα για όποια εξέλιξη.
Όπως έγινε γνωστό από Έλληνες τουριστικούς πράκτορες, το πρακτορείο Thomas Cook διακινεί στην Ελλάδα περίπου 1,6 εκατ. τουρίστες, ενώ όπως ανάφεραν, ο κίνδυνος για τον τουριστικό κόσμο της χώρας θα προέλθει από το μονοπώλιο που θα υπάρξει στο χώρο των Tour Operators αν καταρρεύσει ο βρετανικός όμιλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: