Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΜΕΤ

Κατά το έτος 1682, στις 3 Μαΐου, Εμαρτύρησε στο Βυζάντιο ο Αχμέτ Κάλφας, ο γραφέας του Δευταρδάρη, ο επικαλούμενος Πατσουρούνης, το μαρτύριο του οποίου συνέγραψε κάποιος ανώνυμος συγγραφέας.
(Από το Νέο Μαρτυρολόγιο του Αγ. Νικοδήμου)
Ιστορικά ήταν Τούρκος και είχε σχέση με μια Ρωσίδα σκλάβα, την οποία όμως άφηνε να πηγαίνει στην Εκκλησία των Χριστιανών στις επίσημες μέρες! Όταν όμως εκείνη επέστρεφε από την Εκκλησία, αυτός αισθανόταν μια άρρητη ευωδιά να βγαίνει από το στόμα της, την ρώτησε, τι τρώει και μυρίζει έτσι!  Αυτή του είπε ότι τρώει αντίδωρο και πίνει αγιασμό. Αφού τα άκουσε αυτά, προσκαλεί έναν εφημέριο της Μεγάλης Εκκλησίας και του λέει ότι θέλει να παρακολουθήσει μια λειτουργία, όταν θα λειτουργεί ο Πατριάρχης. Αυτό έγινε αυτό, και - ώ του θαύματος! - όταν ευλογούσε ο Πατριάρχης τον λαό έβγαιναν από τα δάκτυλά του ακτίνες, και έπεφταν πάνω στα κεφάλια όλων των Χριστιανών, όχι όμως στο δικό του. Μόλις είδε αυτό το θαύμα, φώναξε τον ιερέα και του είπε ότι αποφάσισε να βαπτιστεί Χριστιανός. Έτσι και έγινε.
 Όμως σε μία συγκέντρωση συζητούσαν οι ευγενείς ..... ποιος άραγε έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, και ρώτησαν και αυτόν, αυτός φώναξε όσο δυνατότερα μπορούσε:
-Την πιο μεγάλη δύναμη από όλα έχει η πίστη των Χριστιανών, και αμέσως ομολόγησε την πίστη του στον Χριστιανό!
Αυτή η ομολογία είχε σαν αποτέλεσμα να καταδικαστεί εις μαρτυρικό θάνατο. Εορτάζεται στις 24 Δεκεμβρίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: