Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ


Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στη φύλαξη προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά του ενιαίου μισθολογίου. Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναφέρει πως μετά την ψήφιση του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής των αρχαιοφυλάκων για την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα και έτσι θα χάσουν τα δεδουλευμένα δύο μηνών.
.....Και που είμαστε.....ακόμα δεν είδατε τίποτα .....σε περιοχές που υπάρχουν υποψία για αρχαία και σήμερα κάποιος θέλει να κτίσει το οικόπεδο του....πχ Κίσαμο-Χανιά-Ρέθυμνο-καλό είναι πλέον να αρχίσει να υπολογίζει τον καθαρισμό του οικοπέδου του, σαν ιδιωτική ανασκαφή, μιας και το κράτος του δικαίου βούλιαξε και δεν έχει ούτε φράγκο για ανασκαφική έρευνα. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή, για ένα οικόπεδο 100 τ.μ εκτός των άλλων, (άδειες-ξυλότυπα-τομές) χρειάζονται και 60 μεροκάματα, για να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι πλέον αν υπάρχει περίπτωση να κτήσεις. Φυσικά με δικά σου έξοδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: