Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ


Εκτός κοινοτικού πλαισίου και χρηματοδοτήσεων έχουν βρεθεί μεγάλοι και μικροί περιφερειακοί δήμοι της ενδοχώρας καθώς δεν έχουν στην ουσία δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις στο ΕΣΠΑ και να κάνουν έργα! Το γραφειοκρατικό πλαίσιο που έχει αποφασιστεί, οι αυστηρές διαδικασίες και κυρίως τα λίγα χρήματα που είναι στο πρόγραμμα (μόλις 180 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Κρήτη) είναι οι βασικές αιτίες που οι δήμοι μάλλον πρέπει να ξεχάσουν τα κοινοτικά κονδύλια! Αυτά γράφουν οι εφημερίδες.
- Αυτό δυστυχώς, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μας, μια περιοχή που η μόνη δίοδος για έργα ήταν μέσω ΕΣΠΑ και σας θυμίζω οτι εκτός του νότιου κάθετου άξονα Καλουδιανά-Χρυσοσκαλίτισσα αλλά και τις παρακάμψεις των Τοπολίων και του Έλους, στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ο δήμος μας, είχε ακόμα και την:
Ανάπλαση του οικισμού Ρόκας προϋπολογισμός 250.000 ευρώ.
Ανάπλαση του οικισμού Τοπολίων προϋπολογισμός 250.000 ευρώ.
Ανάπλαση του οικισμού Λούχι προϋπολογισμός 250.000 ευρώ.
Ανάπλαση του Οικισμού Κάμπου προϋπολογισμός 250.000 ευρώ.
Ανάπλαση οικισμού Καλεργιανών προϋπολογισμός 250.000 ευρώ.
Ανάπλαση Οικισμού Πολυρρηνίας προϋπολογισμός 250.000 ευρώ.
Ενοποίηση Οικισμών στο σύνολο της περιοχής προϋπολογισμός 600.000 ευρώ.
Κατασκευή πέτρινου θεάτρου στην Ποταμίδα προϋπολογισμός 150.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: