Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΛΑ ΠΑΣΟΚ


Πολύ συγκινηθήκαμε με την πρωτοβουλία 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Φαίνεται ότι στο πρώην κυβερνητικό κόμμα τους έπιασε το κλίμα των Χριστουγέννων και είπαν να κάνουν και κανένα καλό. Λίγο αργά, όμως, διότι η ελληνική οικογένεια δεν έφτασε μόνη της σ’ αυτή την κατάσταση. Δεν ξύπνησε ξαφνικά και ήταν φτωχότερη, ούτε φυσικά τα… έφαγε με τους πολιτικούς μαζί.
Ενα μεγάλο μέρος της οικονομικής ανέχειας οφείλεται στα Μνημόνια και τις λανθασμένες συνταγές. Οι βουλευτές λοιπόν ζήτησαν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο να παρέμβει ώστε να υλοποιηθούν οι 20 προτάσεις τους. Στο κείμενό τους κάνουν λόγο για «θετικές δράσεις, οι οποίες ......
....... είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση της σταθερότητας στα νοικοκυριά, αλλά και την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την κρίση».
Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων περιλαμβάνονται και οι εξής:
- Αναστολή πλειστηριασμών 1ης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2013
- Αναστολή πλειστηριασμού κάθε ενυπόθηκου ακινήτου στην περίπτωση που αφορά εργαζόμενο ο οποίος έχασε την εργασία του ή ετέθη σε καθεστώς εφεδρείας
-  Επέκταση του μέτρου των μεταγραφών φοιτητών για οικογένειες των οποίων μέλος έχασε την εργασία ή ετέθη σε εφεδρεία.
-  Αύξηση δόσεων για καταβολή τέλους ακινήτων και μείωση τελών που προβλέπονται σε περιπτώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων για οικογένειες που έχουν ΑΜΕΑ, που έχουν μέλος που έχασε την δουλειά ή βγήκε σε εφεδρεία
-  Επίλυση εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι
Για την ιστορία, το κείμενο υπογράφουν οι: Κώστας Καρτάλης, Άρια Αγάτσα, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Βλατής, Γιάννης Βούρος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Γικόνογλου, Σάββας Εμινίδης, Νίκος Ζωΐδης, Eύα Καϊλή, Δημήτρης Καρύδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σούλα Μερεντίτη, Άννα Νταλάρα, Θανάσης Οικονόμου, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Παπουτσής, Νίκος Σαλαγιάννης, Παύλος Στασινός, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Ελπίδα Τσουρή, Τηλέμαχος Χυτήρης.
Εμείς θα την πούμε την κακία μας. Με βάση τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές μπορεί να φτάσει να έχει ακόμη και το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής του δύναμης. Κι όλοι οι παραπάνω να βλέπουν τα έδρανα της Βουλής μόνο από την τηλεόραση. Είναι επόμενο, λοιπόν, να βρίσκουν τώρα την ευαισθησία που είχαν χάσει δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: