Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ


Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται η πρώτη προκήρυξη στο πλαίσιο του προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης ανέργων σε δημοτικά έργα. Οι πρώτες 15.000 - 20.000 προσλήψεις θα πρέπει να αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, μέχρι τα τέλη του 2014 θα διατεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για απασχόληση ανέργων στο πλαίσιο εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα.
Θα απασχοληθούν οκτώ ειδικότητες: εργάτες γενικών καθηκόντων, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, σιδεράδες, υδραυλικοί και διαχειριστές μηχανημάτων.
Τώρα ποιος θα κάνει τις προσλήψεις είναι το ζητούμενο, μιας και όλοι ξέρουμε ότι προτεραιότητα έχουν τα "δικά" μας παιδιά......αλλά αν εφαρμοστεί ο νόμος και τα λεγόμενα του κ. υπουργού, τότε προτεραιότητα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ηλεκτρονικό πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ. Για να δούμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: