Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ


Οι σημερινές διοικήσεις των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων βρίσκονται αντιμέτωπες με την Δικαιοσύνη χωρίς να έχουν ευθύνη για τα ζητήματα που προέκυψαν σε παρελθούσες δεκαετίες, επισημαίνει με ερώτησή του στους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Ο κ. Βαλυράκης αναφερόμενος στη τροπολογία για την απαλλαγή από τις αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων η οποία αποσύρθηκε, υπογραμμίζει ότι κατά κύριο λόγο οι υποχρεώσεις και τα ζητήματα των οργανώσεων αυτών δημιουργήθηκαν σε παρελθούσες δεκαετίες.
 Όμως, τονίζει, τα τότε μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών έχουν απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από τις Διοικήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν αποβιώσει με αποτέλεσμα οι σημερινές διοικήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη.
Δυστυχώς είναι αλήθεια αυτό με τις παρελθούσες δεκαετίες....βέβαια εύκολα καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα του βουλευτή μας, ότι τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ -οι παρελθούσες δεκαετίες- ήταν η αιτία που οι συνεταιρισμοί διαλύθηκαν. Τότε αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: