Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
Δήμος Κισσάμου 
Υπ΄όψιν κου Δημάρχου


ΘΕΜΑ : Αποκατάσταση Λιμνοδεξαμενής Αγίων Θεοδώρων


Κε Πρόεδρε 
Η λιμνοδεξαμενή  Αγ. Θεοδώρων πριν μήνες υπέστη σημαντικές ζημιές και δεν λειτουργεί. Έκτοτε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αιρετή Περιφέρεια Δήμος Κισσάμου, ΤΟΕΒ κλπ) έχουν αρχίσει προσπάθειες για την κατά το δυνατό σύντομη αποκατάσταση του προβλήματος.
Η αιρετή περιφέρεια αναθέτει σε επιτροπή αποτελούμενη από τους πλέον έμπειρους μηχανικούς σε τέτοια έργα οι οποίοι επιπλέον από το 1993 έχουν επιβλέψει τη λειτουργία της συγκεκριμένης Λιμνοδεξαμενής, να διαπιστώσει τα προβλήματα και να εισηγηθεί τι πρέπει να γίνει.
Η επιτροπή αυτή διαπίστωσε την έκταση των προβλημάτων και αποφαίνεται ότι είναι επισκευάσιμη υποδεικνύει δε τους τρόπους αποκατάστασης.
Κατά εξαιρετικά «περίεργο» τρόπο του θέματος επιλαμβάνεται δεύτερη επιτροπή με δύο μηχανολόγους, ένα χημικό και ένα πολιτικό μηχανικό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου Περιφερειάρχης είναι ο κ. Καρούτζος.
Βέβαια προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τις ειδικότητες των μελών της επιτροπής και εκ τούτου οι πολίτες και οι αιρετοί θα πρέπει να ενημερωθούν για το σε ποια και πόσα έργα επιπέδου Λιμνοδεξαμενής ή φράγματος έχουν ορισθεί ως επιβλέποντες τεχνικοί, με απλά λόγια ποια είναι η εμπειρία τους 
Η δεύτερη επιτροπή λαμβάνει υπόψη σημείωμα του γνωστού και μη εξαιρετέου γεωλόγου κ. Ανδρεάδη το επικαλείται αγνοώντας εμπεριστατωμένη πολυσέλιδη τεχνική έκθεση της πρώτης επιτροπής και αποφασίζει ότι θα ζημιωθεί το δημόσιο συμφέρον εάν διατεθούν χρήματα για την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε χρηματοδότηση αποκατάστασης της Λιμνοδεξαμενής Χρυσοσκαλίτισσας. Ο διαγωνισμός έχει ήδη γίνει και η διαδικασία ανάθεσης του έργου πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Βλέπουμε λοιπόν «εξαιρετικά περίεργα» πράγματα γίνονται ή προσπαθούν να γίνουν.
Κατά την άποψη μας αυτά τα «περίεργα» μορεί να συνδέονται με το γεγονός ότι η ύπαρξη της Λιμνοδεξαμενής Αγ. Θεοδώρων και εκ τούτου η ύπαρξη γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας ευρίσκονται πολύ κοντά ή μέσα στην περιοχή όπου κάποιοι επιθυμούν Λατομική ζώνη εξόρυξης γύψου.
Κε πρόεδρε
Επειδή τα ίδια «περίεργα» έχουμε ήδη αντιμετωπίσει στο ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Ιναχωρίου με αποτέλεσμα ακόμα να μην έχει θεσμοθετηθεί και έχοντας υπόωη τα παραπάνω και επειδή στην υπόθεση έχει εμπλακεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θεωρούμε λίαν πιθανό έως βέβαιο ότι θα υπάρξει εισήγηση «Συμβούλου» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία θα λάβει υπόψη την εισήγηση της Β! επιτροπής και όχι της Α! διότι πλέον να μην την γνωρίζει και θα εισηγείται στην  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την εγκατάλειψη της Λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, σας ζητούμε άμεσα να εισαγάγετε το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιτύχουμε στην Αποκατάσταση της Λιμνοδεξαμενής Αγ. Θεοδώρων, έργο το οποίο είναι ζωτικότατο για την επιβίωση της περιοχής.     


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Κουκουράκης Κων/ος
Χαιρετάκης Μιχάλης   
Μαυροδημητράκης Σπύρος
Μαρτσάκης Βασίλης
Κοινοτικοί Σύμβουλοι:
Κογχυλάκης Κυριάκος
Κατερινάκη Γεωργία
Σκυλουράκης Γεώργιος
Χαρτζουλάκης Εμμανουήλ
Κοτσιφάκης Γεώργιος
Μακράκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: