Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ

Στην πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και Υποδομών (ΦΕΚ Β΄ 1.701/1-8-2011), με την οποία ορίζονται εναλλακτικές δυνατότητες, όπως η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στους μαθητές, επισημαίνει ότι πρόκειται για έσχατη λύση....θα ήταν προτιμότερο να προβλέπεται καταβολή επιδόματος ανά μήνα και όχι σε τρεις δόσεις, καθώς πολλές οικογένειες δεν θα είναι σε θέση να επωμιστούν το αντίστοιχο κόστος, αναμένοντας την εκ των υστέρων απόδοση του επιδόματος.
Αυτή είναι μια λύση που προτείνει ο βουλευτής Χανίων κ. Δαμιανάκης σε ερώτηση του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και τους υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και Εσωτερικών Αναστάσιος Γιαννίτσης. Δηλαδή στην κρίση η δωρεάν παιδεία είναι απλά.....πάρε ρε μ@λάκα γονέα αυτά τα ψίχουλα, μιας και αν δεν τα πάρεις θα πληρώνεις το ΚΤΕΛ και την μεταφορά του παιδιού σου από και προς στο σχολείο, άπω την τσέπη σου. Εύγε. Και η δωρεάν παιδεία που πήγε, κύριε Βουλευτά μου, που πήγαν οι υποσχέσεις, που πήγαν τα λόγια τα μεγάλα; Ντροπή σας. 
Την επιδότηση αλήθεια από που θα την εισπράττουν .. από τα ανταποδοτικά του δήμου;
Γονείς μην τσιμπάτε..... όποιος δεχτεί την επιδότηση σημαίνει αυτόματα και το τέλος της δωρεάν παιδείας......τα καλόπαιδα έχουν σκοπό να μας αλώσουν, έχουν σκοπό να μας κάνουν αμόρφωτους, έχουν σκοπό να μας εξαφανίσουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: