Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ -Μ. ΚΑΤΡΑΚΗΣ

Από τα αρχεία της ΕΡΤ και την εκπομπή μονόγραμμα η μίνι συνέντευξη του Μάνου Κατράκη γυρισμένη στο Καστέλλι. 
Η σκηνοθεσία των εκπομπών είναι της Ηρώς Σγουράκη και του Ανδρέα Αντωνιάδη, ενώ παραγωγός είναι ο Γιώργος Σγουράκης, στον οποίο ανήκει και η ιδέα του «Μονογράμματος». Οπως ο ίδιος λέει, η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη ύπαρξης ενός αρχείου στην ελληνική κρατική τηλεόραση (σε εικόνα και ήχο), των πιο σημαντικών προσώπων του πνευματικού, καλλιτεχνικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χώρου. 
Όλα ξεκίνησαν το 1981 και η πρώτη προβολή έγινε στις 8 Μαρτίου 1982, με το «Μονόγραμμα» του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου. Επί 26 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στην επικαιρότητα με πολλαπλές επαναλήψεις των μοναδικών πλέον ντοκουμέντων. Συνολικά έχουν αυτοβιογραφηθεί 220 πρόσωπα και με τις επαναλήψεις οι προβολές έχουν υπερβεί τις 590, ενώ 80 εκπομπές έχουν περιληφθεί στο «Οπτικοακουστικό Αρχείο» της ΕΡΤ. : ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: