Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΟΚ

Αφού μας κορόιδευαν για κανένα χρόνο..οι μεγάλοι επιστήμονες, για τα κοιτάσματα και την γρήγορη άντληση τους, μας είπαν ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η άντληση τους. Καλά νομίζουν ότι δεν το ξέραμε; Το ξέραμε αλλά προσπαθούσαμε να δούμε τους επιστήμονες να ... αλληλοκατηγορούνται. 

Έτσι από την Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Κοιτασματολογίας Πετρελαίου του ΑΠΘ, Ανδρέας Γεωργακόπουλος και ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Ιωάννης Γρηγορίου, μας το είπαν καθαρά.
«Με καθαρά γεωλογικά κριτήρια, πιστεύω ότι η Δ. Ελλάδα θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το μέλλον», είπε ο κ.Γεωργακόπουλος.  Από την πλευρά του, ο κ.Γρηγορίου δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης ότι «η περιοχή νότια και ανατολικά της Κρήτης είναι εκτός ενδιαφέροντος στην παρούσα φάση. Είναι μάλλον περισσότερο ένα γεωλογικό σενάριο». Εξέφρασε, πάντως, θετική άποψη για τη περιοχή της Δ. Ελλάδας, ενώ επανέλαβε ότι τα ΕΛΠΕ «θα κοιτάξουν να κάνουν μια κοινοπραξία με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου για τον διαγωνισμό που αφορά τον Πατραϊκό Κόλπο, τα Γιάννενα και το Κατάκολο».
- Τελικά τα πάντα ένα σενάριο το οποίο η κάθε πολιτική αρχή παίζει για εσωτερική κατανάλωση...για να μας κοιμίζει. Πάντως έχει ενδιαφέρον πόσο εύκολα μας το ξεφουρνίζουν....λες και δεν υπάρχει μνήμη για τίποτα!!! Ρε μπας και έχουν δίκιο μήπως έχουμε πάθει τελικά μαλάκυνση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: