Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ...


….Λεφτά υπάρχουν!
Δεν είναι δυνατόν! Την ώρα που κόβονται οι συντάξεις, οι μισθοί (όσων πλέον εργάζονται) είναι εντελώς απαξιωτικοί και οι περισσότεροι Έλληνες αναζητούν μάταια τρόπους να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και  να αντεπεξέλθουν στην διπλή και τριπλή φορολογία, τα κόμματα θα εισπράξουν 7.030.714,29 ευρώ ως τακτική χρηματοδότηση και 689.285,71 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς (;) και επιμορφωτικούς σκοπούς. Σύνολο: 7.720.000 ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2012. Να θυμίσουμε ότι το 2010 και το 2011, τα κόμματα είχαν λάβει για ‘ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς’ 4.357.140 ευρώ και 4.823.089 ευρώ αντίστοιχα. Και η εύλογη απορία είναι τι ερευνητικούς σκοπούς έχουν να υλοποιήσουν, όταν μάλιστα βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο.
Την ίδια ώρα  τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες σε ερευνητικό προσωπικό και υποδομές. Και για να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Πέντε νέοι ερευνητές κοστίζουν περίπου 120.000 €, ένα κινητό εργαστήριο αναλύσεων για την τεχνική στήριξη των αγροτών κοστίζει 160.000 €, η δημιουργία ενός τεστ για την ταυτοποίηση της αυθεντικότητας (ποικιλία, κλπ) κοστίζει 700.000 €.  Αλήθεια, πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι η έρευνα και η καινοτομία, την οποία όλοι προβάλουν μοχλό ανάπτυξης, θα πρέπει να γίνεται από τα πολιτικά κόμματα και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας πρέπει να κλείσουν; 
   Κ.Σ.Χ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: