Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η ΣΚΑΛΙΔΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΩΜΑ....


Δεν ξέρω αν είναι αρμοδιότητα του δήμου να περιποιείται την περιουσία των δημοτών του..αλλά ένας αντιδήμαρχος θέλει να κάνει την πόλη να φαίνεται .. τουλάχιστον περιποιημένη. Η Σκαλίδη έχει εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα...και η αδιαφορία των ιδιοκτητών είναι κάτι που προκαλεί. Δεν ξέρω βέβαια ποιος ο λόγος της εγκατάλειψης, όχι των επιχειρήσεων, αλλά της ιδιοκτησίας, μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα.... Τα περισσότερα κλειστά μαγαζιά "θρουλούν" σαν χάρτινες κατασκευές.... αφημένα στον χρόνο και στην αδιαφορία. Ευτυχώς λοιπόν που βρέθηκε ένας αντιδήμαρχος και με δικά του έξοδα σουλουπώνει τα χάλια μας. 

Μπορεί να μην βαδίζει με πρόγραμμα και να κάνει βιαστικές επιλογές, αλλά δεν παύει να προσπαθεί, να προσπαθεί να μας δείξει ότι με ελάχιστα χρήματα μπορούμε να ο σουλουπώσουμε αλλά και να προφυλάξουμε και τους ελάχιστους περασιάρηδες της έρημης Σκαλίδη, ώστε να μην τους έλθει κανένα κομμάτι τσιμέντο κατακούτελα!!!
Και για όσους δεν ξέρετε τον αντιδήμαρχο, σας λέω και το όνομα του...Σκορδυλάκης Γιώργος!!!
Όσο για τους ιδιοκτήτες ..είναι δυστυχώς πολλοί που αδιαφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: