Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Η σχέση του καταναλωτή με μια επιχείρηση που πουλάει αγαθά, περιέχει την εκ μέρους του επιμέλεια κατά την συναλλαγή εκεί.
Οι τράπεζες δεν είναι ιδρύματα κοινωφελή, που είναι η ετυμολογική ερμηνεία και έννοια της λέξης ιδρύματα.
Η εκ μέρους των δημοσιογράφων εμφύτευση φιλικότητας και οικειότητας με την επαναληπτική χρήση του όρου ΙΔΡΥΜΑΤΑ, παράγει την παραίτηση της επιμέλειας και της προφύλαξης κατά την συναλλαγή.
Αυτή η παραγωγή της παραίτησης της επιμέλειας και της προφύλαξης κατά την συναλλαγή του πολίτη καταναλωτή με τις τραπεζικές επιχειρήσεις, έχουν παράγει μύρια όσα προβλήματα και στους δανειζόμενους και στους δανειστές –υπαλλήλους- των τραπεζικών επιχειρήσεων.
Θεωρούμε ότι η εκπαιδευτική λειτουργία, που είναι γνωστή η άμεση αποτελεσματικότητά της από τα γραπτά και Ηλεκτρονικά ΜΜΕ που είναι το φιλικότερο πράγμα στην ζωή μας, και στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, έχει ευθύνη και αυτοσεβασμό, ώστε να επαναπροσδιορίσει χρήσιμα και ορθά, την σχέση τραπεζικών επιχειρήσεων και πολιτών καταναλωτών.
Όταν αναφέρεστε στις τράπεζες, Η λέξη ιδρύματα, αποτελεί παραπλάνηση και εκπαιδευτικό κίνδυνο για τους πολίτες, καταναλωτές πελάτες συναλλαγών με τιμές και ανταλλάγματα και συμβατικούς όρους με τραπεζικές επιχειρήσεις.
Παρακαλούμε ιδιαίτερα ευγενικά και με ένταση, όλοι οι κ.κ. δημοσιογράφοι, να αντικαταστήστε με το ορθό τον όρο στις διατυπώσεις σας, δηλαδή αντί για το, πιστωτικά ιδρύματα, με το, πιστωτικές επιχειρήσεις, η και το τραπεζικές επιχειρήσεις.
Για να μην μας στέλνετε αδιάβαστους και αν θέλετε την εξυπηρέτησή των αναγνωστών σας, που είμαστε και εμείς και εσείς καταναλωτές.
Γιάννης Αννουσάκης 
τραπεζικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: