Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

Mέρος 2o
Η παράκαμψη Τοπολίων ήταν το έργο που έπρεπε να είχε γίνει πριν κάμποσα χρόνια .... δεν έγινε λοιπόν τότε και ξεθάφτηκε απότομα πριν κάμποσο καιρό όταν το ΚΤΕΛ αποφάσισε να μην ξαναπατήσει στην περιοχή .....λόγω κατολισθήσεων. Τότε ζορίστηκε η περιφέρεια......
Το έργο λοιπόν βγήκε από την ναφθαλίνη, έγιναν τα προεόρτια, έπεσαν οι υποσχέσεις, είχαμε και δηλώσεις και όλα πήγαιναν κατά ευχήν . 
Τελικά πριν κάμποσο καιρό μάθαμε ότι δεν προλαβαίνει να γίνει το έργο, γιατί τα χρονικά περιθώρια δεν έφταναν, γιατί είναι διεθνής διαγωνισμός και θέλουν χρόνο οι διατυπώσεις, γιατί με τις απαλλοτριώσεις άλλαξαν οι κανόνες, γιατί το ΕΣΠΑ έχει σχεδόν αποκάμει και φυσικά γιατί το κράτος μας είναι φαλιμέντο.... οπότε έργο καληνύχτα!!
Τότε λοιπόν ανέλαβε ο περιφερειακός ΜΑΣ σύμβουλος, να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουν όλοι μαζί....έτρεξε, ρώτησε, ενδιαφέρθηκε, ταξίδευσε και στο τέλος το αποτέλεσμα τον (μας) δικαίωσε....γιατί απλά έχουμε μια απόφαση υπουργού, γιατί πήραμε και ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 143 30-Απριλίου-2012)!!
Τώρα όσες ανακοινώσεις και να βγάλει το αφεντικό η αλήθεια είναι τόσο απλή.....που και ο χωριανός μου ο Βουλγαριανός μπορεί να την επιβεβαιώσει.
Ας καταλάβουν τέλος όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι μπορεί τα τελευταία χρόνια  έργο να μην έχει γίνει στην Κίσαμο, αλλά τα κορόιδα του θα τελείωσαν......

Δεν υπάρχουν σχόλια: