Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ........


Περί προκήρυξης διαγωνισμού από τους δήμους
Αναφορικά με τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού της μεταφοράς μαθητών από έναν δήμο, το δημοτικό συμβούλιο εγγράφει πίστωση, τροποποιεί τον προϋπολογισμό και αποφασίζει για τον τρόπο δημοπράτησης, ενώ η οικονομική επιτροπή καταρτίζει τους όρους δημοπράτησης, συντάσσει τη διακήρυξη, διεξάγει και κατακυρώνει τη δημοπρασία. Επίσης, για τη διεξαγωγή των δημοπρασιών και την αξιολόγηση των προσφορών, η οικονομική επιτροπή μπορεί να συγκροτεί επιτροπές από μέλη της, δημοτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους ή ειδικούς επιστήμονες.
Στο διαγωνισμό μπορεί να προβλέπονται δικαιώματα προαίρεσης έως και το 20% του αρχικού προϋπολογισμού για την ενσωμάτωση τυχόν νέων δρομολογίων και τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των αρχικών δρομολογίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ο δήμος μπορεί επίσης, μέσα στο πλαίσιο της ανωτέρω προαίρεσης, να προβλέπει τη δυνατότητα χρονικής παράτασης του αντικειμένου της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση του επόμενου διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών.


Να σημειωθεί ότι οι μαθητές μεταφέρονται κατά προτεραιότητα με τη δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία ή με δημοτική συγκοινωνία. Για την πραγματοποίηση της διαδικασίας αυτής εκτυπώνονται τα ειδικά μαθητικά δελτία (ΕΜΔ), με φροντίδα του δήμου, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται από τα σχολεία στους μαθητές. Το κόστος των ΕΜΔ υπολογίζεται στο 50% της κανονικής τιμής του εισιτηρίου της διαδρομής, με εξαίρεση τις περιπτώσεις μικροσυγκοινωνίας. Οι μαθητές, ανεξαρτήτως του τρόπου μεταφοράς, δεν επιβαρύνονται με οποιοδήποτε αντίτιμο καθώς το κόστος της μεταφοράς τους το αναλαμβάνουν οι δήμοι, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.


Τον Σεπτέμβρη θα δούμε πόσοι μαθητές θα μπορούν να έρχονται στα σχολεία με δικά τους έξοδα.... αν δεν μεριμνήσουμε τώρα (κύριοι της δημοτικής αρχής) μάλλον το παιχνίδι το χάσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: