Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΒΙΒΛΙΟ


Μετά από πολλά χρόνια ένα βιβλίο έρχεται να ρίξει φως στα όσα λέγονταν για το άνθρώπινο τέρας, τον ναζί Φρίτς Σούμπερτ και την παρέα του, τους επονομαζόμενους Σουμπερίτες, Έλληνες και ιδιαίτερα Κρητικούς που ντύθηκαν την γερμανική στολή και έδρασαν στην Κρήτη και την Μακεδονία, σφάζοντας αμάχους και καίγοντας χωριά κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής
Ο Θανάσης Φωτίου* συγγραφέας του βιβλίου δίνει πολλές κατατοπιστικές πληροφορίες για..... 
Την περίπτωση του χωριού Κρουσώνας Ηρακλείου!
Για τους πρώτους Κρουσανιώτες Σουµπερίτες!
Την επιδροµή στα Μεσκλά Κυδωνίας (Ιούλιος 1943) ...αλλά και τις τελευταίες ωµότητες του Σούµπερτ σε χωριάτων νοµών Ρεθύµνου, Χανίων και Λασιθίου, και στα πολλά εγκλήµατα Σουµπεριτών σε χωριά της Κρήτης.
Μάλιστα στο εξώφυλλο έχει φωτογραφία και απεικονίζονται οι περιβόητοι "Σουμπερίτες" ντυμένοι με την στολή των ναζιστών.

* Ο Θ. Φωτίου είναι διδάκτωρ του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Σινσινάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: