Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Το έργο της μεταφοράς των μαθητών το οποίο έχει περάσει κυριολεκτικά από σαράντα κύματα τον τελευταίο χρόνο, με τις αλλαγές λόγω του Καλλικράτη, εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα».
Οι εκλογές μάλιστα φαίνεται πως προσθέτουν άλλο ένα εμπόδιο, αφού ως γνωστόν την προεκλογική περίοδο στη χώρα μας δυστυχώς όλα μένουν πίσω.
Δεν αποκλείεται μάλιστα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, η ερχόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει και να μην έχει καθοριστεί ο τρόπος μεταφοράς, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι γονείς τους να μην ξέρουν πώς θα πηγαίνουν στο σχολείο.
Το έργο της μεταφοράς των μαθητών, θα έπρεπε να έχει περάσει από την Περιφέρεια Κρήτης στους δήμους από την αρχή του έτους. Ωστόσο η αδυναμία των δήμων να βγάλουν άκρη με το ΚΤΕΛ που δεν εξέφρασε ενδιαφέρον για όλες τις διαδρομές και μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα μπλόκαρε την αλλαγή αυτή, έτσι δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς στις συμβάσεις με την Περιφέρεια.
Το τέλος της σχολικής χρονιάς όμως ήρθε και ακόμη δεν έχει καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία πως θα γίνεται η μεταφορά και οι δήμοι περιμένουν τη Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο.
ΠΗΓΗ
Τον Σεπτέμβρη κάποιοι θα τρέχουν και κάποιοι άλλοι θα κάνουν τους ανήξερους...να το θυμάστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: