Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ Νο2

Τελικά η συνεδρίαση για την ανάπλαση δεν έβγαλε "ζουμί" απλά απ΄ ότι καταλάβαμε ο δήμος μας προσπαθεί να υπογράψει μια προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ (λέγε με τεχνικό σύμβουλο) για να αξιολογήσει τα δεδομένα ώστε να προχωρήσουν σε μια καλή ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου (Σκαλίδη-Παπαγιαννάκη- πλατεία Τζανακάκη-Τομπάζη).
Βέβαια όπου εκκρεμούν απαλλοτριώσεις είναι δύσκολη η ανάπλαση και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι προηγούμενοι δήμαρχοι, (Βαρουχάκης-Σκουλάκη) ειδικά στην περίπτωση της Τομπάζη (δρόμος προς παραλία) όπου μπορεί να έχουν γίνει οι πράξεις αναλογισμού, αλλά οι κάτοικοι αντιδρούν ως προς την απαλλοτρίωση-φυσικά ούτε τιμή έχει δοθεί ακόμα.
Δυστυχώς μας λείπει ένας Σημαντηράς ή ένας Σχετάκης στα νιάτα του.....που μπορούσαν να δώσουν λύσεις...με τον ρυθμό αλλά και την όρεξη των υπολόγων σήμερα η κατάσταση θα διαιωνίζεται για πολύ καιρό ακόμα.


Μιας και όλοι είναι λόγια, οι ιθύνοντες μάλλον αγνοούν ότι υπάρχει μελέτη ανάπλαση της πλατείας από την αρχαιολογία..... αλλά κόλλησε επειδή ένας επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να πουλά πρόκες .... η δήμαρχος  κ. Σκουλάκη θα γνωρίζει την υπόθεση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: