Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ


Γράφει ο Παντελής Γαίτσης
Ηχηρό χτύπημα στο παραεμπόριο πέτυχε η Δημοτική Αστυνομία Χανίων, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τη ΔΟΥ Χανίων και το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Σε ελέγχους που έκαναν στις παραλίες του βόρειου άξονα προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ο οποίος θεωρείται ως ο "εγκέφαλος" ομάδας πλανόδιων πωλητών από το Σταλό μέχρι και τον Πλατανιά.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό του διαπιστώθηκε ότι κατείχε ευπαθή προϊόντα προς πώληση, χωρίς όμως να έχει και την απαραίτητη άδεια.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης, έχουν εντοπιστεί και οι «γιάφκες», όπως τις χαρακτήρισε, του παραεμπορίου στις παραλίες και αναμένεται η σχετική παρέμβαση από Εισαγγελέα.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Α.Τ. Νέας Κυδωνίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Χανίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βεβαιωθεί υψηλά χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του συγκεκριμένου ανθρώπου, τόσο από το Δήμο Χανίων, όσο και από το Δήμο Πλατανιά.
Άντε με το καλό και δυτικότερα..εμείς είμαστε ακόμα στις τσόντες και στις δερμάτινες ζώνες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: