Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΨΗΝ ......

....ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου με αφορμή την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου και έχοντας πλήρη επίγνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους τους επαγγελματίες για ομαδική και οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος στο βαθμό που μας αναλογεί.
 Είναι γνωστό ότι η πόλη μας πάσχει από έλλειψη οργανωμένων χώρων στάθμευσης, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για συμπεριφορές έλλειψης σεβασμού και πολιτισμού που δυσχεραίνουν τη ζωή όλων μας. 
Η εικόνα που παρουσιάζει το Καστέλι καθόλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου μόνο τιμητική δεν είναι για τους Δημότες του, αλλά και τους επαγγελματίες της Κισάμου. 
1. Αυτοκίνητα σταθμευμένα ανεξέλεγκτα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα οποία δυσχεραίνουν .....
... τη διέλευση των επισκεπτών και των Δημοτών της Κισάμου.
2. Επαγγελματίες που σταθμεύουν έξω από τα καταστήματα τους, δυσχεραίνοντας οι ίδιοι την πρόσβαση των πελατών. 
3. Τροφοδοσία των καταστημάτων σε ώρες αιχμής, αποκλείοντας έτσι την εύκολη προσέλευση των πελατών στα καταστήματα.
Οι σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες επιβάλουν, να βελτιώσουμε έστω και σταδιακά, τις επιχειρήσεις μας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. 
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, σας καλεί να συμβάλετε όλοι στην προσπάθεια για μια όμορφη και πιο λειτουργική πόλη. Μια πόλη όπου ο καθένας μας σέβεται τον συμπολίτη του και τον επισκέπτη.
ΠΡΕΠΕΙ & ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σταματήσουμε να σταθμεύουμε παράνομα, οπωσδήποτε έξω από την εργασία μας ή από το κατάστημα που κάνουμε τις αγορές μας ή απολαμβάνουμε τον καφέ και το ποτό μας.
ΠΡΕΠΕΙ & ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αναζητήσουμε σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών νόμιμους ελεύθερους χώρους στάθμευσης για να αφήσουμε το όχημα μας, πράγμα που θα βελτιώσει την απρόσκοπτη πρόσβαση πελατών στα καταστήματα μας αλλά και θα αναβαθμίσει αισθητικά την πόλη μας.  
ΠΡΕΠΕΙ & ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της αισθητικής (εσωτερικά και εξωτερικά) των καταστημάτων μας, φροντίζοντας τουλάχιστον για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια) στο χώρο ευθύνης μας και προφανώς το εσωτερικό των καταστημάτων.
ΠΡΕΠΕΙ & ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τροφοδοτούμε τα καταστήματα μας έως τις 11.00πμ,  διευκολύνοντας έτσι την απρόσκοπτη διέλευση πεζών και οχημάτων στο υπόλοιπο της ημέρας.
Οι στόχοι που θέτουμε είναι:
•Πρωτίστως, αποτροπή παράνομης στάθμευσης, των ίδιων των Επαγγελματιών όσο και των υπαλλήλων Υπηρεσιών μπροστά από τα καταστήματα τους και τον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα προτροπή των πελατών, επισκεπτών προς αναζήτηση νόμιμου ελεύθερου χώρου στάθμευσης. 
•Η αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων και του εσωτερικού διάκοσμου των καταστημάτων, δίνοντας έμφαση τουλάχιστον στην καθαριότητα, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την πολιτιστική μας κληρονομιά.
•Η τροφοδοσία των καταστημάτων, κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τους προμηθευτές μας να γίνεται καθημερινά έως τις 11.00πμ. 
•Η επιχειρηματική ανάπτυξη κουλτούρας, φιλικής προς τον άνθρωπο (ανθρωποκεντρική), προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες μας, ενδυναμώνοντας έτσι την τοπική επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα, οικονομία και κοινωνία.    
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!!!
Γίνε και εσύ συμμέτοχος στην προσπάθεια μας, για μια πιο ανθρώπινη και όμορφη πόλη!!!
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: