Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ


Γράφει η Ευτυχία Δεσποτάκη

  Για τρίτη φορά το θεατρικό σχήμα της Κισάμου  «Πρόβα τετραώρου» μας χάρισε ένα ωραίο θεατρικό δίωρο με την φετινή του παράσταση "Ράφτης Κυριών" του Γάλλου κωμωδιογράφου Ζώρζ Φεϋντώ. Μια σάτιρα γύρω από το ήθος της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα με θέμα το διαχρονικό φαινόμενο της συζυγικής απιστίας. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί όλοι ανεξαιρέτως, σε αυτή την παράσταση καταφέρνουν και «ποιούν το ήθος», που μια σειρά συγκυρίες συμπτώσεις, αστάθμητοι παράγοντες και ανατροπές απαιτούν. Το κοινό περνά δυο ευχάριστες ώρες μαζί τους και ξεχνά την καθημερινότητα.
Το θεατρικό σχήμα της Κισάμου,....

....... στενά συνεργαζόμενο με το Φιλολογικό Σύλλογο «Κισαμικό», αποτελείται  από νέους και ωριμότερους ανθρώπους  της τοπικής κοινωνίας, από τον εκπαιδευτικό χώρο, δημόσιο και ιδιωτικό, από τον εμπορικό χώρο αλλά και άλλους χώρους με διάφορες απασχολήσεις και ειδικότητες και, που έχοντας ιδιαίτερες πολιτιστικές ευαισθησίες, τον ελεύθερο χρόνο τους τον αξιοποιούν με την αγάπη τους για το θέατρο. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους αυτής χαρίζεται στο κοινό που δεν έχει συχνές ευκαιρίες για θέατρο και προστίθεται στο πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου μας.
Ήταν όλοι τους πολύ καλοί: Ο Ανδρέας ο Μπενετής, η Ιωάννα η Μαραγκουδάκη, ο Θοδωρής ο Παρασκάκης, ο Χάρης ο Παπαευαγγέλου, η Νία η Αργυροπούλου, η Βάσια η Σκουνάκη, ο Σπύρος ο Παππάς, η Ηρώ η Βερυκάκη, και η Ρούλα η Ποταμιάνου.
Η Ινώ η Γεωργακάκη πάντα η σκηνοθέτις της ομάδας. Ο Γιώργος ο Δημόπουλος έκανε και πάλι τη μουσική επιλογή. Ο Γιώργος ο Μπορμπουδάκης και ο Σωτήρης ο Βυθούλκας φρόντισαν τα ηχητικά και το φωτισμό. Η κ.Χρυσούλα Περαθωράκη Σαρτζετάκη, φρόντισε με επιτήδειο τρόπο, όπως και πάντα τα φορέματα. Η κ. Ελένη  Σκαράκη είχε την ευγενική προσφορά της, όπως χρόνια μας έχει συνηθίσει. Η Θεώνη Κουτσουνάκη με εμπειρία στα θεατρικά πρόσφερε τις δικές της υπηρεσίες.
Η Αφροδίτη Ράπτη και η Μανωλία Φελεσάκη επιτυχημένα φρόντισαν μακιγιάζ και χτενίσματα.
Τέλος οι ευγενικές χορηγίες της Τράπεζας Χανίων, της Αρτοποιίας Τσατσαρωνάκη, των χρωμάτων Βερυκάκη, της Γαστρονομίας, και των κατεψυγμένων Γιαννενάκη στήριξαν οικονομικά την παράσταση.
Το κοινό χειροκροτεί και ευχαριστεί την ομάδα. Ελπίζει δε στην καλή συνέχεια!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: