Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Ο σταθμός μετεπιβίβασης του ΚΤΕΛ (λένε) λειτουργεί παράνομα επί σειρά ετών με την ανοχή του Δήμου και των πολιτών της Κισάμου. Όλα αυτά τα χρόνια,  όμως η τοπική κοινωνία και ο Δημος, έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη και προώθηση των συμφερόντων του ΚΤΕΛ. Αν μη τι άλλο λοιπόν, δεν δεχόμαστε εκβιαστικές, μονομερής και παράνομες αποφάσεις, χωρίς τουλάχιστον την πρότερη έγγραφη ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων. 
Η εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων επαγγελματικών συμφερόντων δεν μας αφορά και πάγια θέση μας είναι ο Δήμος σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ να δημιουργήσει της προϋποθέσεις για την άμεση και μόνιμη εγκατάσταση σταθμού μετεπιβίβασης και στάθμευσης των λεωφορείων στο σημείο που έχει καθοριστεί από το σχέδιο πόλεως και μόνο εκεί.
Οι στάσεις και η διαδρομή των λεωφορείων θα πρέπει να επανακαθοριστούν με γνώμονα την ασφαλή εξυπηρέτηση των επιβατών,, αλλά προφανώς και την οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη τόσο του Φορέα όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης (μεταφορά πολιτών από τον σταθμό ΚΤΕΛ) προτείνουμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας αστικής ή δημοτικής συγκοινωνίας προς προορισμούς κοινού ενδιαφέροντος.
Σαν σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών της περιοχής θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια ή απόφαση, η οποία δεν θα είναι νόμιμη, μόνιμη και ασφαλής για το επιβατικό κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: