Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά εντός του καλοκαιριού, παράλληλα με την περιοδική έκθεσή του, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνάντησή της την Παρασκευή στην Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.
Παράλληλα, η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στην αλλαγή του πολιτιστικού τοπίου της Κρήτης, με τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όλες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη.
Το μουσείο θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά σταδιακά από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο θα ανοίξουν και άλλες αίθουσες, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα λειτουργεί πλήρως. Όλο το καλοκαίρι θα είναι επισκέψιμη η περιοδική έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: