Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ


Η Πρωτοβουλία κατοίκων Σούδας, και οι Συνελεύσεις  Ακρωτηρίου και Θερίσου έχοντας συλλέξει 1700 υπογραφές και με τη στήριξη του συνόλου των δημοτών πέτυχαν την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και την επαναφορά  στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των αυξήσεων στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης-Άρδευσης και Αποχέτευσης που αποφασίστηκαν στις αρχές του 2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΧ στο δελτίο τύπου της 10/07 όπου εσπευσμένα εξαγγέλλει αλλαγές στα τιμολόγια της χρησιμοποιεί τον όρο "εξορθολογισμος" - την αγαπημένη λέξη των μνημονικών κυβερνήσεων των δυο τελευταίων χρόνων που κάθε φορά υποδηλώνει  νέες αυξήσεις στις εισφορές, μειώσεις στους μισθούς και απολύσεις εργαζομένων .
Σε αυτόν τον εξορθολογισμό αντιστεκόμαστε και αντιπαραθέτομαι την κοινή λογική που εδώ και καιρό έχει χαθεί απ´το λεξιλόγιο των κυβερνώντων. Και η κοινή λογική επιβάλλει την παρούσα χρονική στιγμή, την άμεση ανάκληση των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Χανίων και την εκ νέου διαβούλευση με τους δημότες.
Για να επιτύχουμε στη διεκδίκηση στόχου μας, καλούμε όλους τους δημότες των πρώην περιαστικών Δήμων Σούδας, Ακρωτηρίου και Θερίσου αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη την Τρίτη 24/07 στις 7.30μμ στο Δημαρχείο Χανίων όπου θα συζητηθεί το αίτημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: