Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ....

Ο συντονισμός όλων των αρμοδίων αρχών και η εξεύρεση λύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου στα ελληνικά νησιά ήταν το αντικείμενο συζήτησης ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης. Αποφασίστηκε η λήψη μέτρων, τόσο άμεσης ισχύος, όσο και μακροπρόθεσμης.
Στο πλαίσιο των άμεσων δράσεων, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τους Δήμους (Δημοτική Αστυνομία) και τις Περιφέρειες, θα προβούν σε εντατικούς ελέγχους μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στα κύρια λιμάνια και στις κύριες παραλίες.
Το θέμα μας αφορά γιατί εκτός από ενοχλητικό είναι και επικίνδυνο....(αρπάζουν ότι βρουν αφύλακτο) και στην γειτονιά μας. Ιδιαίτερα στα Φαλάσαρνα μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι....Ινδοί-Πακιστανοί-σχιστομάτηδες του μασάζ..ως και Έλληνες! Καλό είναι αφού κυματίζει η γαλάζια σημαία να τους απομακρύνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.....και δεν είναι δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: