Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΗΓΟΡΩ.....

Λίγες μέρες μετά την τεράστια καταστροφή των Εννιά χωριών και σε καθημερινά δημοσιεύματα, οι πολίτες και κάτοικοι των περιοχών αυτών προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξε ..... φωτογραφίζοντας βέβαια στην απελπισία τους τις παραλήψεις μας (των).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του πρέσβης επί τιμής, Βασίλη Σημαντηράκη, αλλά και του Οδυσσέας Τωμαζινάκη που σχολίασαν αρνητικά την όλη εικόνα του κράτους, τονίζοντας τα εξής: «Το κράτος καθυστέρησε να επέμβει και όταν έγινε αυτό διαπιστώθηκαν τεράστιες ελλείψεις πυρόσβεσης, αφού και ο κρουνός στα Περβόλια δεν λειτουργούσε». Βασίλης Σημαντηράκης
 «Μας άφησαν να καούμε, ενώ αν το κράτος λειτουργούσε γρήγορα η φωτιά θα είχε σβήσει δίχως να γίνουν αυτές οι καταστροφές. Να μας βοηθήσουν και όχι να μείνουμε με τις υποσχέσεις, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αρμόδιοι…». Οδυσσέας Τωμαζινάκης
Σειρά λοιπόν παίρνουν οι συσκέψεις ...και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αλλά και με την γνώριμη κατάσταση των καταστροφών αλλού, σε καμιά δεκαριά χρόνια θα αποζημιωθούν αλλά και ...ξαναπρασινίσουν τα χωριά μας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός πρέσβης έπρεπε να πει όλη την αλήθεια , δεν είναι κακό να πει ότι ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η δημοτική αρχή Το αποτέλεσμα θα το δει εάν κοιτάξει δεξιά και αριστερά του χωριού του.Όσο για τον πυροσβεστικό κρουνό στα Περβόλια , έχει τοποθετηθεί μετά από μελέτη του έργου από την ΤΥΔΚ και απλά έπρεπε να είχαν κάποιο αντάπτορα τα αχήματα της πυροσβεστικής γιατί όπως φαίνεται υπάρχουν δύο είδη κρουνών.
Όσο για τον φίλο μου τον Οδυσσέα , κάτι που το ένιωσε στο πετσί του , η αυτοθυσία των Κουνενιοτών έσωσε το χωριό και έπρεπε ακόμα να πει ότι ενώ εναγωνίως ζητούσαμε βοήθεια για το Κούνενι οι ειδήμονες στην πλατεία του Κεφαλίου έλεγαν άσε την Βάθη , άσχετα εάν υπήρχαν διαρκώς 4 - 5 οχήματα που στάθμευαν εκεί και περίμεναν.Η φωτιά όταν έφτασε στα σπίτια και από τις δύο μεριές του χωριού εμείς τα Κουνενιοτάκια με λάστιχα - ψεκαστήρες - ψεκαστικά και πολύ αυτοθυσία την σταματήσαμε και όταν πήγε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο πάνω από το νεκροταφείο του Αγίου Σπυρίδωνα ο Σκυλουράκης ο Γιώργος με το μεγάλο πυροσβεστικό του πρώην Δήμου Ιναχωρίου ήρθε και την σταμάτησε μέχρι να πάμε να την καθηλώσουμε.Και εδώ θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ του Γιώργου του Σκυλουράκη όπως και του Μακράκη του Γιώργου που άμεσα παραίτησε την δουλειά του στην Μηλιά και πάλεβε με τις φλόγες από το σούρουπο μέχρι τα χαράματα για αποτρέψουμε την διαφυγή της φωτιάς προς το "πέρα Κούνενι" . Αυτή η συμπεριφορά τους δήχνει και την τιμή που έχουν σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ...και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλο το Κούνενι και πιστεύω να μας ξαναέρθεται για βοήθεια όταν στα πρωτοβρόχια θα ΠΝΙΓΟΥΜΕ.
Ιάκωβος Σπερελάκης.