Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ


ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Με μια λιτή, γριφώδη ανακοίνωση, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι "οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα διακόπτονται" και ότι θα επαναληφθούν πιθανότατα σε μία εβδομάδα.
Εν συνεχεία, παράγοντες της Επιτροπής  διαβεβαίωναν τους δημοσιογράφους ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων "δεν σημαίνει ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφωνίες" για τα μέτρα που πρέπει  να ληφθούν.
Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να αξιοποιήσει πολιτικά τον χρόνο που έχει στη διάθεση της, καθώς η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα καθυστερήσει ούτως ή άλλως πέραν του Οκτωβρίου. έχει τεχνηέντως οικοδομηθεί τις τελευταίες ημέρες μία μικρή ¨κρίση¨, σε μια προσπάθεια περιορισμού του πολιτικού κόστους. Πηγές του Μαξίμου διαρρέουν ότι η ένταση που έχει προκληθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η σκληρή γραμμή Βενιζέλου-Κουβέλη ενδέχεται να οδηγήσουν σε μίνι σύγκρουση
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως τόσο ο Γ. Στουρνάρας όσο και οι επικεφαλής των κλιμακίων δεν έχουν ....
.... ακόμα λάβει εντολές για τη στάση που θα τηρήσουν και την προσδοκώμενη έκβαση της διαπραγμάτευσης, καθώς μια σειρά θεμάτων θα καθοριστούν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Με την αποχώρηση της τρόικας, καταγράφεται η ισχυρή αντίσταση του Γ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης στα "βάναυσα" μέτρα. Οι επικεφαλής του κλιμακίου θα επιστρέψουν για την τελική έκθεση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. 
Ούτως ή άλλως η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής και τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στον προϋπολογισμό του 2013 οπότε δεν τίθεται θέμα άμεσης ανάγκης.
Ήδη νέες διαρροές κάνουν λόγο για διαίρεση του νέου πακέτου στα δυο, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και άλλα σενάρια με τα οποία κυβέρνηση και τρόικα θα προσπαθήσουν να «δοκιμάσουν τα νερά» και να ψηλαφίσουν τις αντιδράσεις των Media και της κοινής γνώμης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που βρίσκεται στη Ρώμη σε συνάντηση των «πρωθυπουργών των Μνημονίων», αναζητά τρόπους για τη διαχείριση της κατάστασης η οποία απειλεί τη συνοχή των κομμάτων στην Ελλάδα και δημιουργεί κινδύνους αποσταθεροποίησης για την κυβέρνηση
Ήδη ο πρωθυπουργός ζητά από τις Βρυξέλλες πίστωση χρόνου για τα νέα μέτρα ώστε να τεθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής πακέτο με το αίτημα για επιμήκυνση. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει στην ουσία ένα νέο μνημόνιο το οποίο θα συνοδεύεται από πακέτο μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να «χρυσώσει» το χάπι.
Σε πρώτη φάση πάντως η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης, η οποία αναβάλλεται για τις αρχές Νοεμβρίου, οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση της αναδιάταξης του τραπεζικού χάρτη. Αν και η ΑΤΕbank χωρίστηκε και πουλήθηκε δεν συνέβη το ίδιο και με το ΤΤ καθώς οι αντιδράσεις κομμάτων και της κοινωνίας μπλόκαραν τις εξελίξεις στην υπόθεση.
Συνεπώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ζήτημα των ανακεφαλαιοποιήσεων ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν τα 31,5 δις. της δόσης τα οποία θα διοχετευτούν στο τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: