Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο San Juan της Αργεντινής μεταβαίνει από 22-30/9/2012 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης για να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο ‘7ο Διεθνές Συνέδριο για την Καλλιέργεια της Ελιάς’ που οργανώνει το Πανεπιστήμιο του San Juan (UNSJ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας (INTA) της Αργεντινής υπό την αιγίδα της International Society for Horticultural Science (ISHS). Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας για την ελαιοκαλλιέργεια (γενετικό υλικό, συστήματα φύτευσης, τεχνικές καλλιέργειας, άρδευσης, λίπανσης, φυτοπροστασίας) και τεχνολογίας ελαιολάδου (ελαιουργεία, ποιότητα ελαιολάδου, διαχείριση υποπροϊόντων, κλπ). Ο κ. Χαρτζουλάκης ......
... θα αναφερθεί στις ‘Δυνατότητες χρήσης των χαμηλής ποιότητας νερών για την άρδευση της ελιάς’. Κατά την έναρξη του συνεδρίου, παρουσία του προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) θα γίνει η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του βιβλίου ‘Following Olive Footprints’ (Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς), του οποίου ο κ. Χαρτζουλάκης είναι co-editor. Το βιβλίο με 450 σελίδες είναι μια κοινή έκδοση των IOC, ISHS και AARINENA, και αναφέρεται στην καλλιέργεια, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις χρήσεις της ελιάς και του ελαιολάδου σε 41 χώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: