Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


Από τα Χανιώτικα Νέα
Τη στήριξη των πτήσεων χαμηλού κόστους της Ryanair προς τα Χανιά, καθώς διαπίστωσαν αύξηση του τουρισμού στην περιοχή τους, αποφάσισαν χθες επαγγελματίες της Κισάμου που συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χανίων. Η στήριξη μεταφράζεται σε συμμετοχή στο διαφημιστικό πρόγραμμα της Ryanair (έντυπα, διαδίκτυο) προκειμένου η αεροπορική εταιρεία να συνεχίσει τα δρομολόγια της προς το αεροδρόμιο Χανίων. Και αυτό γιατί και άλλες περιοχές της χώρας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προσέλκυση εταιρειών low cost, ενώ την ίδια ώρα η Ryanair αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη καθώς οι φορείς της περιοχής δεν είχαν ανταποκριθεί οικονομικά στη συμφωνία μαζί της. 
Πάντως οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στη συνέλευση ανάφεραν πως για πρώτη φορά φέτος λόγω των πτήσεων της Ryanair υπήρξε τόσο μεγάλος αριθμός τουριστών στην Κίσαμο και ειδικά Ιταλών ακόμα και τώρα στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου, ο αντιπροέδρος του ΕΒΕΧ κ. Χρ. Μυλωνάκης τόνισε πως με τη δρομολόγηση πτήσεων   της Ryanair στο αεροδρόμιο 'Δασκαλογιάννης' στην ουσία «καταφέραμε και βάλαμε δυναμικά τα Χανιά στον τουριστικό χάρτη. Μπήκε στον τουριστικό χάρτη και η Κίσαμος. Αυτή τη στιγμή το brand name της Κρήτης είναι η Κίσαμος!».
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Κυριάκος Τσαμουρτζόγλου ανέφερε από τη μεριά του πως «θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, γιατί όλοι ωφεληθήκαμε. Οι ξενοδόχοι δώσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσό και το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι», ενώ ταυτόσημη ήταν η θέση του κ. Μυλωνάκη ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου στην Κίσαμο και άλλων επαγγελματιών. Για τον Δήμο Κισάμου ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.  Χ. Πιτσιγαυδάκης ανέφερε πως ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανία της χώρας και ότι «ούτε το Δήμος μόνος του, ούτε τα Επιμελητήρια, ούτε ο καθένας από μόνος του μπορεί να κάνει κάτι. Ολοι μαζί μπορούμε». 
Από τη μεριά του Νέου Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Γιώργος Αννουσάκης επεσήμανε πως «είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση στην περιοχή μας, αυτό οφείλεται στην παρουσία ανθρώπων από την Ιταλία και άλλες χώρες που ήλθαν με πτήσεις low cost. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι ώστε να έχουμε την απαιτούμενη αύξηση και του χρόνου».
Οι παρευρισκόμενοι, τέλος, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την στάση του Υπουργείου Τουρισμού και την ανύπαρκτη στήριξή του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: