Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

"Έχουμε πολύ μεγάλες ευθύνες ως Δήμος καθώς εδώ και πολύ καιρό αποψιλώνεται η περιοχή από διάφορες Υπηρεσίες και έχουμε αντιδράσει μόνο με ψηφίσματα. Από πολύ νωρίς εμείς ως δημοτική παράταξη είχαμε καταγγείλει τον 'Καλλικράτη' γιατί αυτά είναι τα αποτελέσματά του. Διαμόρφωσε μεγαλύτερους Δήμους, περισσότερο ελεγχόμενους, κατέπνιξε τις αντιδράσεις. Ειδικά για τη ΔΟΥ είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες ότι θα κλείσει, από τη στιγμη που δεν είδαν αντιδράσεις ούτε από τη Δημοτική Αρχή, ούτε από τους πολίτες, προχώρησαν στην υλοποίησή της. Τώρα που βγήκε η Υπουργική Απόφαση τα πράγματα έχουν καταστεί πολύ δύσκολα. To Δ.Σ. πρέπει να προχωρήσει σε πιο ακραίες μορφές αντίδρασης φτάνοντας μέχρι και τις οριστικές παραιτήσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις, των μελών του. Αν δεν το κάνουμε αυτό ακολουθούν το Ειρηνοδικείο, το ΙΚΑ κ.ά." 

Σχόλιο μπλοκέρ.....Μάλιστα όταν τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, κανένας δεν ήθελε να κάνει έστω το παραμικρό, τώρα αγαπητέ Κώστα μας συμβουλεύεις ότι πρέπει να φτάσουμε και σε ακραίες καταστάσεις ...που είναι κατά την γνώμη σου οι παραιτήσεις.... σωστά αλλά μήπως έτσι δίνουμε τροφή στην απραξία σας; Μήπως έτσι αθωώνεται εαυτούς και όλους τους άλλους;
- Πάντως διαπιστώνω καθημερινά ότι όλοι πλέον έρχεστε στα λόγια μου.... και καταγγέλλετε έστω και καθυστερημένα τον μεγάλο Καλλικράτη που εσείς οι ίδιοι θέλατε ....όλο και περισσότερο σας ακούω να λέτε....πόσο καλά ήταν ο δήμος όταν ήταν μικρός....

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κάνεις λάθος , εμείς στον Δήμοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιναχωρίου είπαμε ΟΧΙ στον Καλλικράτη , και το είπαμε συνηδειτά γιατί απλά τον είχαμε διαβάσει και καταλάβαμε που θα μας οδηγήσει.
Τώρα για τις ευθύνες που έχουν συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το άδειασμα της Κισσάμου ,δυστυχώς η ευτυχώς τον πρώτο και ουσιαστικό λόγο τον έχει η δημοτική αρχή , αυτούς επέλεξαν οι δημότες της Κισάμου από αυτούς να ζητήσουν και τις ευθύνες της ολικής ανυπαρξία τους , όλα τα άλλα είναι λόγια απλά για να έχουμε να λέμε και για τον ένα αλλά και για τον άλλο.Δυστυχώς ο δρόμος που μας οδηγούν είναι μονόδρομος και είναι ολαταχώς προς τα πίσω.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αλάθητος δεν είμαι... όμως διαπιστώνω αγαπητέ Ιάκωβε (δεν μου απάντησες χθες στο μήνυμα μου) ότι έχουμε λειψανδρία.... και το ξαναλέω, αν φτάσουμε στις ακραίες μεθόδους για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα απαραίτητα, άστα βράστα ... Όμως εύλογα γεννάται το ερώτημα. Γιατί να χρειάζονται χαρτιά και κόντρα χαρτιά, αιτήσεις για χειροπιαστές αποδείξεις ώστε να καταλάβουμε ότι είμαστε από κάτω; Με την μεταφορά του ΚΤΕΛ, την απομάκρυνση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Τελωνείου, της Α/Βάθμιας και Β/θμιας επιτροπής; Άρα όπως καλά λέω καλύτερα πρώτος στο χωριό ..γιατί στην πόλη χάνομαι!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αν η αντιπολίτευση είχε δύναμη θα έκανε την δική της συγκέντρωση, την δική της επανάσταση, για να αποδείξει την ανικανότητα των άλλων, θα έκανε αυτά που είχε υποχρέωση να κάνει σαν να ήταν η δημοτική αρχή .. τώρα να τα ρίχνουμε όλα στην τωρινή δημοτική αρχή δεν είναι το σωστό ... ιδιαίτερα όταν όλοι τους είχαν κλειστά αυτιά στις εξαγγελίες του ανίκανου μηχανισμού που λέγετε κράτος! Ανικανότης πλήρη...και να μην ξεχνάς οτι ο λόγος που τους ψηφίζουμε είναι κατ' ουσίαν αυτός να έχουμε τα απαραίτητα δίπλα μας και όχι το ψιλορουσφέτι και ο διορισμός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη δεν έχουμε λειψανδρία , έχουμε παντελή έλλειψη σκέψης και συνειδητοποίησης ότι μας λαλούν με το καλάμι και μας πηγαίνουν όπου αυτοί θέλουν . Για ποια επανάσταση μου λες ,συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης , όταν στο πιο απλό ατομικό συμφέρον που τον πιάνεις τον άλλον και του μιλάς, του εξηγείς, του λες και του ξαναλές ότι πρέπει να κινηθεί, να ξεσηκωθεί όχι μόνο για αυτόν και το σύνολο αλλά για τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ και σου λέει ΝΑΙ έχεις δίκιο μαζί σου είμαι και όταν έρθει αυτή η ώρα γυρνάεις την πλάτη σου να τον δεις να είναι δίπλα σου και αντικρύζεις μόνο τη σκιά σου.Αυτή τη νοοτροπία μας καλλιέργησαν τόσα κ τόσα χρόνια και δημιούργησαν μία λαοθάλασσα από ανθρώπους χωρίς όνειρα καιεγωκεντρικούς , που μόνο ρουσφέτι - διορισμός και κουμπαριά καθορίζει την ψήφο τους.
Στην Ελλάδα ΜΑΣ , το πρόβλημα είναι ένα , το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ , εάν υπήρχε αυτό όλα θα είχαν τη σειρά τους. Εγώ δε ρίχνω την ευθύνη στην νυν δημοτική αρχή για αντιπολιτευτικούς λόγους , απλά την ψηφίσαμε δεν την ψηφίσαμε είναι η δημοτική μας αρχή και αυτή πρέπει να είναι ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ , γιατί αυτά επιτάσσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ , χαράς τον Ελληνικό Λαό να είχε αυτή την νοοτροπία. Τώρα να μου πεις και τί ρόλο θα ή έχει η αντιπολίτευση στην σημερινή κατάσταση...γνωστές οι μεθόδοι που χρησιμοποιούνται , ό,τι δεν το είπαμε εμείς δεν το αποδεχόμαστε και εάν κάνουμε ότι το θέλουμε γιατί έτσι πρέπει να δείξουμε , κάνουμε υπογείως τα πάντα να μην γίνει ποτέ...δυστυχώς γίνεται συνεχώς και συνεχώς και από σπίτι σε σπίτι και από καφενείο σε καφενείο και από αυτί σε αυτί.
Τώρα για αυτό που λες "καλύτερα πρώτος στο χωριό...γιατί στην πόλη χάνομαι" , κατά μένα έχεις και πάλι άδικο , γιατί η γνωστή ομάδα έχει περίτρανα αποδείξει ότι για το "κοινό συμφέρον" τα βάζει με όλους και με όλα και σταματάει τον αγώνα μόνο όταν έχει βγει ΝΙΚΗΤΗΣ "το συμφέρον των πολλών και οχι των ολίγων" ....και για το ΤΕΛΟΣ σίγουρα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα σήμερα στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ εάν οι συνδημότες μας είχαν επιλέξει για δήμαρχο τους τον Κωστή Κουκουράκη και σίγουρα πήγε χαμένη ίσως η πιο κρίσιμη τετραετία , η οποία μπορούσε να κάνει την Κίσαμο να σταθεί εκεί που πραγματικά της αξίζει...στην κορυφή!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από Κούνενι Κισάμου.
ΥΓ : Για ποιό μνμ λες , έχω και τηλ.!!!!!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αν καταλάβεις την πρώτη πρόταση σου τότε σαφώς και μας πάνε εκεί που θέλουν..αφού δεν υπάρχει τίποτα να τους αντισκαρώσει!!
Όσο για την επανάσταση την κάνω καθημερινά και δεν περιμένω κανένα να μου υποδείξει το σωστό ή το λάθος ..έφτασα επιτέλους σε μια ηλικία που μπορώ να βλέπω το σωστό το λάθος το κατευθυνόμενο!
Τέλος θα σου θυμίζω ότι με τον Κωστή κατέβηκα και εγώ... όμως μετά από 2 χρόνια αγώνα ... διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει σχέδιο και πλάνο εκτός για το ..Ελαφονήσι.

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω καλά ότι ήσουν υποψήφιος και ήταν προς τιμή μας που είσουν μαζί μας.Το ξέρεις ακόμα καλά ότι δεν μιλάω για σένα ούτε για 20 % του Έλληνα που είναι υγειές σκεπτόμενος , αλλά δυστυχώς για το πλήθος.
Όσο για το πλάνο να σου θυμίσω ότι στο Α' χωροταξικό Κρήτης που είχε γίνει στην Παλαιόχωρα ο Δήμος Ιναχωρίου ανάτρεψε την πρόταση για υποβάθμιση της πόλης της Κισάμου και του λιμανιού της , ο Δήμος Ιναχωρίου κυνήγησε πρώτος και ενώ δεν ήταν στα διοικητικά του όρια , την παράκαμψη Τοπολίων και την αναβάθμιση του υπαρχόντος δρόμου μέσω του τούνελ , ο Δήμος Ιναχωρίου ξεκίνησε τους βιολογικούς , άσχετα εάν λόγω κάποιου σημερινού άρχοντα δεν έγινε στο Έλος (έργο 1.000.000 €)και τόνισε την ανάγκη για ένα πλήρη βιολογικό από Φαλάσαιρνα μέχρι Νοπήγεια και μέχρι το Έλος για να μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη βλέποντας τα λάθη του Πλατανιά και της Γεωργιούπολης , ο Δήμος Ιναχωρίου αποτελείωσε τις δύο λιμνοδεξαμενές και ετείμασε του Έλους και συνάμμα μελέτησε και χωροθέτησε δύο νές λ/ξ στην Κεραμωτή μία για άρδευση και μία για ύδρευση , που θα έλεινε όλο το πρόβλημα της παραλιακής ζώνης από Αφρατολλάκους μέχρι ακρωτήριο Σκορπιό και κατέστησε σαφώς ότι είναι αναγκαία η κατασκεύη τόσο λ/ξ στα Φαλάσαιρνα όπως και μικρά φράγματα που θα εμπλούτιζαν τον ίδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής , εμείς είπαμε την ανάγκη σύνταξης Γ.Π.Σ στην υπόλοιπη περιοχή του Δήμου Κισάμου που δεν είχε και σε συνέχεια του δικού μας ΣΧΟΟΑΠ για να μπει μία τάξη στην περιοχή και να σταματήσει η αναρχία και να υποτειμούνται οι περιουσίες των πολλών προς όφελος της περιουσίας και των δραστηριοτήτων των ολίγων....και πάρε ένα παράδειγμα εμείς έχουμε ένα δρόμο που ενώνει όλη την παραλιακή ζώνη του Ιναχωρίου , ο κόλπος έχει?????....και γιατί δεν έχει??? και πόσο γυρνάει πίσω την περιοχή αυτό....όταν μιλούσαμε για το εργοστάσιο που μολύνει όλο την ευρύτερη περιοχή του κόλπου για την αλόγιστη καταστροφή των Φαλασάρνων , της Γραμβούσας και του Μπάλου....νάτα σήμερα πως είναι...ξέρεις καλά ότι γύριζαν σπίτι - σπίτι ότι ο Κούκουρας εάν βγει θα κάνει ότι έκανε με το ΣΧΟΟΑΠ , την ΕΠΜ Λαφονησίου , θα κάνει την παράκαμψη Τοπολίων και θα καταστρέψειτα χωριά τους , την διαχείρηση του Λαφονησίου τόσο στον Μπάλο όσο και στα Φαλάσαιρνα , ότι θα βάλει την δημοτική επιχείρηση να εκμεταλευτεί και ακτοπλοικώς την Γραμβούσα και τον Μπάλο και και και δεν μου φτάνουν σελίδες για να γράψω.
Άρα Γιάννη μου όπως κατάλαβες το όραμα δεν ήταν μόνο του Κούκουρα , ήταν συλλογικό και για αυτό ήταν και εφαρμόσιμο , απλά είμαστε ακόμα εσύ , εγώ και εμείς πολύ λίγοι αριθμητικά για το κάνουμε πράξη...άρα πρέπει να φέρουμε κοντά μας πιο πολύ κόσμο και δυστυχώς να συμβιβαστούμε για να πλεισιάνουμε και με άλλους που δεν βλέπουν τα πράγματα από την δικιά μας οπτική γωνία.
Δεν γράφω άλλα τα υπόλοιπα από κοντά.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,
είναι λυπηρό εσύ να τα γράφεις αυτά.
Μήπως ξέχασες ότι στις δημοτικές εκλογές στους προεκλογικούς του λόγους ο κ. Κουκουράκης κατήγγειλε τον Καλλικράτη;;;
Μήπως ξέχασες ότι ήταν ο μοναδικός εν ενεργεία Δήμαρχος που είχε καταγγείλει τον Καλλικράτη και προέβλεπε όσα γίνονται τώρα;;
Και όλα υπάρχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές που συμμετείχε αλλά και στον τοπικό τύπο με άρθρα του,με σημαντικό μάλιστα πολιτικό κόστος το οποίο και εισέπραξε.
Γιάννη μου η αμνησία σου είναι εντυπωσιακή!!!
Ένα πράγμα μου αρέσει σε σένα πολύ, ότι έχεις καταφέρει εδώ και καιρό να κάνεις αντιπολίτευση στην ελάσσον αντιπολίτευση!!!

Μαρακάκη Κορίνα.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Κορίνα πολλές αλήθειες πειράζουν αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Το να κάνεις αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση είναι υγεία, το θέμα είναι πότε θα κάνει η αντιπολίτευση στην συμπολίτευση;
Μάλλον δεν κατάλαβες το κειμενάκι μου αλλά μιας και είναι εκεί μόνιμο και σταθερό μπορείς κάλλιστα να το ξαναδιαβάσεις.
Επ' ευκαιρίας σε παρακαλώ θύμισε μου πότε καλέσατε την ομάδα μας (σας) να κουβεντιάσουμε ένα θέμα...πότε; Έκτος αν η μάζωξη έγινε χωρίς εμάς...οπότε δικαιολογημένα έχω πάθει ...αμνησία!!! Αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε πάντα πίσω από τα γεγονότα τότε σωστά σας κάνω αντιπολίτευση... για να σας ξυπνήσω.

Unknown είπε...

Γιάννη μου οι αλήθειες δεν μας πειράζουν .
Μας πειράζει η αλλοίωση της πραγματικότητας.
Είναι πολύ προκλητικό όταν προσπαθείς να κάνεις αντιπολίτευση στην ελάσσονα αντιπολίτευση αλλοιώνοντας την πραγματικότητα.
Αυτό ακριβώς έχει γίνει στο κειμενάκι σου. (το ξαναδιάβασα)
Αυτοί που πραγματικά θέλουν να δίνουν καθαρή μάχη είναι πλήρως ενημερωμένοι και έχουν και τα σχετικά έγγραφα.
Οι άλλοι άστους να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Όσον αφορά το αν κάνομε αντιπολίτευση πιστεύω σου απάντησε αναλυτικά ο Ιάκωβος ,και δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν τέτοιου είδους σχόλια.
Το (σας) δεν χρειαζόταν γιατί όλοι έχομε καταλάβει ότι, το (μας) έγινε (σας )

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μάλιστα το κρυφτούλι μόλις άρχισε.... "Αυτοί που πραγματικά θέλουν να δίνουν καθαρή μάχη είναι πλήρως ενημερωμένοι και έχουν και τα σχετικά έγγραφα".... μια ικανότητα μου είναι να διακρίνω με ποιον ομιλώ...Καληνύχτα λοιπόν Κορίνα...
Υ.Σ Η άποψη μου είναι αυτή και αν θες κάνε μια βόλτα στην πιάτσα ...φυσικά κατανοώ την αγωνία σου αλλά, άλλα μου έλεγες πριν κάμποσες μέρες..Μήπως τελικά η αμνησία είναι μεταδοτική αγαπητή μου; Άλλα μου 'λεγες ....
Και μάθε ότι εγώ δεν κρύβομαι.... ποτέ αυτό που σκέφτομαι το λέω δυνατά!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

"Μάλιστα όταν τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, κανένας δεν ήθελε να κάνει έστω το παραμικρό, τώρα αγαπητέ Κώστα μας συμβουλεύεις ότι πρέπει να φτάσουμε και σε ακραίες καταστάσεις ...που είναι κατά την γνώμη σου οι παραιτήσεις.... σωστά αλλά μήπως έτσι δίνουμε τροφή στην απραξία σας; Μήπως έτσι αθωώνεται εαυτούς και όλους τους άλλους;"
Αυτό ήταν το κειμενάκι...μάλλον πρέπει να το ξαναδιαβάσεις..γιατί παρακάτω από εδώ...έχει παύλα(-) και απευθύνομαι σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει και με το ΚΤΕΛ και με την Εφορία κτλ...και ποιοί προσπαθούν και ποιοί σκλοποδώνουν...και στο κάτω κάτω όποιος έχει πρόβλημα και αμφιβολίες με κάποιον πηγαίνει απλά κ αντρίκια και κάνει το αυτονόητο...πρόσωπο με πρόσωπο και παίρνει και δίνει τις απαντήσεις του....εδώ πάλι χάσαμε το δάσος...άντε μην πάρω και καμία φορφωτήρα που έλεγε και ο συγχωρημένος ο παππούς μου ο Γιωργάκης ο Πούλακας.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μια φορφωτήρα δεν φτάνει.....θέλεις πολλές.....

Ανώνυμος είπε...

Τις έχω μην στενοχωριέσαι!!!!