Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΤΕ...ΤΩΡΑ;

Τεχνητοί ύφαλοι σε Κίσαμο και Ελαφονήσι Χανίων για αύξηση ψαρότοπων και ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού... λέγαμε το 2009. Μάλιστα ο κ. Αρχοντάκης νομάρχης τότε είχε υποσχεθεί ότι μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα βρεθεί η χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα για την αλιεία.
Πέρασαν 3 χρόνια και απλά έχω μια απορία αν έγιναν οι μελέτες και έπεσαν οι υπογραφές.
Εδώ μπορείτε να δείτε τι λέγανε τότε.... 
Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το διεκδικήσουμε....ή κάνω λάθος;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα το διεκδικίσουμε όπως κάναμε και με όλα τα άλλα , είμαστε για φτύσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι πρόταση του Δήμου Ιναχωρίου για το νομό Χανίων και συμπεριελάμβανε τον Ύφαλο Κόλπου Κισσάμου και τον Ύφαλο στο Ελαφονήσι Νομαρχία-Πανεπιστήμιο-Δήμοι Κισσάμου-Ιναχωρίου υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου.
Χρηματοδότηση του έργου από κοινοτικούς πόρους.
Τι χρειάζονταν;
Μια δημοτική αρχή να τρέξει να ωριμάσει τα έργα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ. Γ. Κατά τα άλλα χρόνο έχουν να παρεμβαίνουν και εις βάρος του Προέδρου του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισας επειδή έχει κάνει το λάθος να στείλει βεβαιωτικό κατάλογο για τους μεγαλο οφειλέτες και επίσης να καταγγείλει παράνομες γεωτρίσεις.