Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Οι άνεμοι που την Κυριακή θα είναι Β-ΒΔ ως 7 μποφόρ θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 τη Δευτέρα στην άκρα δυτική Κρήτη αλλά θα εξασθενήσουν κάπως στην ανατολική λόγω της θέσης του χαμηλού. Θα διατηρηθούν στα 7 μποφόρ τοπικά και της επόμενες μέρες ως την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα πέσει πολύ και στα βόρεια παράλια μετά βίας θα πιάνει πρόσκαιρα τους 20 βαθμούς ενώ στα νότια όπου θα βγαίνει ήλιος τους 23-24. Σε ορεινές θέσεις (700-900μ.) δεν θα ξεπερνά τους 13-14 βαθμούς και στα βουνά πάνω από τα 1200 μέτρα θα κρατηθεί σε μονοψήφιες τιμές
Δεδομένου του βορείου ρεύματος είναι σαφές ότι θα πέσει άφθονο νερό, με τη μορφή ραγδαίων όμβρων και καταιγίδων ανά διαστήματα, κυρίως σε ημιορεινές-ορεινές προσήνεμες θέσεις, αλλά στη νότια Κρήτη οι όποιοι όμβροι θα είναι μάλλον πρόσκαιροι. Ας σημειωθεί η αυξημένη πιθανότητα να ασπρίσουν για τα καλά οι κορυφές της Κρήτης πάνω από τα 1900-2100 μέτρα λόγω του αυξημένου υετού που εκεί θα πέφτει ως χιόνι. Τα φαινόμενα είναι πολύ πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά αλλά αν δεν είναι συνεχή θα μπορεί να απορροφηθεί το νερό στη διψασμένη Γη. Όμως κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να έχουν πλημμυρικά προβλήματα κυρίως δυτικότερα του Ηρακλείου (Αποκόρωνας, Μυλοπόταμος)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: