Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΦΑΡΟΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙΣΑΜΟΣ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ       
  Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της επαρχίας μας, "ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙΣΑΜΟΣ", και την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής του από το αρμόδιο κλιμάκιο ραδιοτηλεόρασης, η ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ (ΕΠΟΦΕΚ) με ομόφωνη απόφαση της δηλώνει την απεριόριστη δυσαρέσκεια της για όλους αυτούς που ηθελημένα  προσπαθούν να φιμώσουν την πολιτιστική φωνή μιας ολόκληρης επαρχίας, κάτι που επιδιώκουν όχι μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Ο παραπάνω τηλεοπτικός σταθμός για μια εικοσαετία και παραπάνω, μέσω του ακούραστου Ιωάννη Πατεράκη, ιδιοκτήτη και εικονολήπτη του σταθμού κάλυπτε το μεγαλύτερο εύρος των πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων της επαρχίας Κισάμου αλλά και ολόκληρου του Νομού Χανίων, δίνοντας μια δυναμική πνοή στην προβολή και την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χωρίς καμία αμοιβή και προσωπικό όφελος.
Αποτελεί μέγιστο θέμα προβληματισμού το γεγονός αυτό καθώς και πρώτιστη ανάγκη την έμπρακτη πίεση όλων των φορέων(Δήμοι-Εκκλησία –Πολιτιστικοί Σύλλογοι) ώστε όλοι μαζί να συμπράξουν για την έκδοση της άδειας και επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος μέσω των εκπομπών του μόνο θετικά  έχει συμβάλει στη προβολή του τόπου μας.
Η αντίδραση όλων μας πρέπει να είναι άμεση και δυναμική προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε η επαρχία μας να ξαναποκτήσει ξανά τον φωτεινό φάρο ανάδειξης του πολιτισμού της, μέσω του τοπικού της τηλεοπτικού σταθμού.
Ο πρόεδρος                                    Ο γραμματέας
Κουνελάκης Στέλιος                Δερουκάκης Εμμανουήλ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο , αυτό τους πείραξε , γιατί μήπως οι Αθηναϊκοι σταθμοί είναι νόμιμοι????
Συγχαρητήρια στον Γιάννη και σε όλους αυτούς που τον στηρίζουν.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.