Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ BAXTER ....

.....και η εκτέλεση της Δημάρχου στο ΜΕΞΙΚΟ. Τι κοινό έχουν;
Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα Σαλαζάρ ήταν δήμαρχος της πόλης Tiquicheο από το 2008 έως το 2011. Μετά τις δύο άγριες επιθέσεις που δέχθηκε από το 2009, κατά τις οποίες έχασε τον σύζυγό της, δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όπου επεδείκνυε τους μώλωπες και τις πληγές της, ενώ μίλησε ανοιχτά για τα ψυχολογικά της τραύματα αλλά εξέφρασε και τη θέλησή της να συνεχίσει τη δουλειά της. «Ήθελα να επιδείξω τις πληγές μου γιατί δεν ντρέπομαι που το σώμα μου είναι κακοποιημένο μ' αυτόν τον τρόπο» είχε δηλώσει. Ο πόνος έγινε χρόνιος, ενώ υπέστη διάτρηση ......
... εντέρου από τις αναρίθμητες σφαίρες που διαπέρασαν το κορμί της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Η επονομαζόμενη «ηρωίδα του Μεξικό» απήχθη την προηγούμενη εβδομάδα. Της έστησαν ενέδρα .....................στον δρόμο ενώ πήγαινε την κόρη της στο σχολείο. Σύμφωνα με αναφορές, οι απαγωγείς την έσυραν από το αυτοκίνητό της, τη χτύπησαν και την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους ενώ η γυναίκα προσπαθούσε να αφήσει την κόρη της σ' ένα βαν.

Γράφει ο Γιάννης Αννουσάκης 
Στην ίδια αυτή χώρα του ΜΕΞΙΚΟ των επαναληπτικών εκτελέσεων που αποτελούν το κράτος οι εκτελεστές, επέλεξε η Baxter την κατασκευή του εμβολίου της γρίπης που καταγγέλθηκε από την δημοσιογράφο κα Jane Burgermeister, Για επείγουσα υποψία ανάπτυξης, παραγωγής και εφαρμογής βιολογικών όπλων μαζικής καταστροφής με την πρόθεση πρόκλησης παγκόσμιας πανδημίας, [πρόθεση] Εκτέλεσης Μαζικής δολοφονίας μέσω αναγκαστικών εμβολιασμών με τοξικές ουσίες και τον πλουτισμό τους μέσω των παραπάνω.
Δες: http://www.inkakritis.gr/downloads/library/3.html
Η χώρα αυτή, πρέπει να αποτελέσει διαρκώς και επαναληπτικά στόχο της δημοσιογραφίας, επειδή αποτελεί ισχυρή φωλεά εγκληματικών δράσεων και για ολόκληρο τον πλανήτη.
Κατόρθωσε τελικά να εκλεγεί με το συνδυασμό του Ριζοσπαστικού Κόμματος.
Η Gorrostieta αψηφούσε πάντα τις απειλές χωρίς να υπολογίζει τον κίνδυνο.
Τον Οκτώβρη του 2009 όμως κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της στην πόλη El Limone. Πιστολέρος γάζωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με το σύζυγό της, José Sanchez, ο οποίος τελικά έχασε τη ζωή του. Μάλιστα, ο ίδιος είχε επιβιώσει από μία άλλη συμπλοκή με ένοπλη σπείρα την ίδια χρονιά.
H Gorrostieta τραυματίστηκε σοβαρά τότε, αλλά σύντομα επέστρεψε στην ενεργό δράση, πιο μάχιμη από ποτέ.
Τρεις μήνες αργότερα, δέχθηκε εκ νέου επίθεση, αυτή τη φορά στο δρόμο μεταξύ των πολιτειών Guerrero και Michoacan. Το βαν που τη μετέφερε χτυπήθηκε με 30 σφαίρες, τρεις εκ των οποίων την τραυμάτισαν σοβαρά. Τραυματίστηκαν επίσης, εκείνη τη μέρα, ο αδερφός της και ένας ρεπόρτερ.
Τότε αποφάσισε να δείξει σε όλους τις ουλές από την επίθεση. Με αυτό τον τρόπο επεδίωξε να αφυπνίσει τη κοινή γνώμη και να λάβει στήριξη στον πόλεμο της ενάντια στα καρτέλ των ναρκωτικών. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν σε τοπική εφημερίδα.  «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαι στόχος», είχε δηλώσει τότε. «Η συνείδησή μου είναι καθαρή. Δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα οικονομικά, οικογενειακά ή θέματα με το νόμο και ποτέ δεν ήρθα σε αντιπαράθεση με γείτονες ή άλλους κατοίκους της περιοχής μου.” Σύμφωνα με τη New York Post, μετά τη δεύτερη επίθεση σκέφτηκε σοβαρά να αποσυρθεί αλλά η συνείδησή της, ο σεβασμός προς τη μνήμη του συζύγου της και η αίσθηση χρέους απέναντι στους 13.000 κατοίκους της πόλης της δεν της το επέτρεψαν. «Δεν είναι δυνατόν να υποκύψω, όταν μεγαλώνω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα.»
Είχε παραδεχθεί, ωστόσο, ότι οι μνήμες από τις 2 απόπειρες δολοφονίας τη βασάνιζαν. «Παλεύω καθημερινά να ξεχάσω τις εικόνες από τις τραγικές στιγμές που έζησα και εγώ και άνθρωποι που ούτε ήταν προετοιμασμένοι για όλο αυτό, ούτε το άξιζαν.»
 Προσπαθώντας να ξαναχτίσει τη ζωή της, παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με το Nereo Delgado Patinoran. Η πολιτική της θητεία συνεχίστηκε σε άλλο κόμμα. Όταν έληξε η δημαρχία της, κατέβηκε υποψήφια βουλευτής αλλά δεν εξελέγη.
Η δολοφονία της ερευνάται από το Τμήμα Εξιχνίασης Απαγωγών και Εκβιασμών της Μεξικανικής Αστυνομίας. Ερωτηματικά προκαλεί, επίσης, η εξαφάνιση του δεύτερου συζύγου της από τη στιγμή της δολοφονίας της.
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: