Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ

Προς Δήμο Κισάμου                                                
Πρόεδρο ΔΣ κ. Πιτσιγαυδάκη Χαράλαμπο
Θέμα για συζήτηση στο ΔΣ
Σχετικά με το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον κόλπο Κισσάμου σας υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σας έχουμε επισημάνει το σοβαρό αυτό πρόβλημα και γραπτώς κατά την συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Κισσάμου όπου με εξαιρετικά επιπόλαιο τρόπο (επιεικής έκφραση) προχωρήσατε σε μεθοδεύσεις, προωθήσεις μελετών για μαρίνα (δίπλα στην είσοδο του λιμανιού Κισάμου).
Επισημαίνουμε ότι η χωροθέτηση της μαρίνας έχει γίνει με το μάτι.
Κατόπιν τούτων ζητούμε άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει:
1. Σε μελέτη η οποία θα αφορά ολόκληρο τον κόλπο Κισάμου.
2. Η μελέτη να εξετάζει όλες τις παραμέτρους και το επίπεδο της διάβρωσης (κυματισμού, ρεύματα, ύψος κυματισμού και συχνότητα, στερεοπαροχές κλπ)
3. Η μελέτη να προτείνει τρόπους μείωσης ή και εξάλειψης της διάβρωσης.
4. Η μελέτη να εξετάζει και να χωροθετεί όλες τις δραστηριότητες και κατασκευές επί της παραλιακής ζώνης (μαρίνα)
5. Σε περίπτωση όπου δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω πολύ σύντομα, όπως και παλαιότερα έχουμε επισημάνει, οι αμμώδεις παραλίες στον κόλπο Κισάμου θα αποτελούν παρελθόν οι δε επιχειρήσεις κυρίως στην παραλία του τελωνείου προφανώς θα γίνουν υποβρύχιες.
Για την Δημοτική παράταξη ο Επικεφαλής
       Κουκουράκης Κωνσταντίνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: