Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ....


Κρίτων Αρσένης: Τον πληρώνουμε 25.000 ευρώ το μήνα για να εξηγεί γιατί τα πλυντήρια ρούχων ρυπαίνουν τους ωκεανούς!!
Κρίτων Αρσένης. Ποιος φαντάζονταν ποτέ ότι ο άνθρωπος αυτός θα γινόταν ευρωβουλευτής. Και όμως έγινε. Επελέγη από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ευρωβουλή και να λαμβάνει κάθε μήνα έναν μισθό των 20.000 ευρω στην τσέπη του.
Ο Κρίτων είναι, γιος της Μαρίας Αρσένη η οποία διατέλεσε νομάρχης Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία. (μήπως η λέξη οικογενειοκρατία σας θυμίζει κάτι;). Επί της ουσίας δηλαδή είναι ένα παιδί ευκατάστατης οικογένειας.
Η δράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις.....
. φάλαινες και τα άλλα κητώδη. Πριν από λίγα 24ωρα ο ευρωβουλευτής με τις οικολογικές ανησυχίες εμμέσως εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Αιγαίο καθώς όπως είπε τρομάζουν οι φάλαινες…
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έγινε έξαλλος το μόλις πληροφορήθηκε. Του απάντησε: «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».
Από ότι φαντάζομαι όταν παίρνεις τον μήνα 20.000 ευρω λίγο σε ενδιαφέρει τι γίνεται 3.000 μίλια μακριά από τις ωραίες Βρυξέλλες. Προσέξτε λοιπόν . Ο άνθρωπος αυτός προφανώς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ελλάδα. Ίσως ποτέ να μην έχει αναρωτηθεί εάν ο κόσμος πεινάει , εάν έχει δουλειά , εάν η τρόικα βάζει συνέχεια νέους φόρους . Αυτός το βιολί του.
Προσέξτε με τι ασχολείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μια μάτια στο site που έχει θα σας πείσει):
• Κάνει προτάσεις που βελτιώνουν την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2020
• Αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις της αλιείας στα βαθιά νερά των ωκεανών
• θεωρεί ότι οι τράπεζες σπόρων είναι ανεπαρκείς για την διατήρηση των απειλούμενων φυτών
• εξηγεί τον ρόλο των πλυντηρίων ρούχων στη ρύπανση των ωκεανών και το θέτει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
• γράφει για την εξαγωγή άγριας όρκας από τις Κάτω Χώρες σε ισπανικό θεματικό πάρκο
• ασχολείται με το Βόειο κρέας και την αποδάσωση του Αμαζονίου

PS: Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Άλμπερτ Αϊνστάιν…
ΝΕΚ. ΚΑΡΤΣΩ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εαν μία θάλασσα υπεραλιεύεται, θα μειωθεί ο πληθυσμός των ψαριών, σωστα?
Εάν μειωθεί(μέχρι τα όρια του αφανισμού) ο πληθυσμός των ψαριών δε θα έχουν να φάνε οι ψαράδες, σωστά?
Νομίζω για μιά χώρα όπως η Ελλάδα, η αλιεία είναι ένα πολύ σημαντικό έσοδο.
Τωρα, για τις υπόλοιπες εισηγήσεις του, ναι μεν μοιάζουν να είναι μακριά από εμάς, αλλά όταν βλέπουμε ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην ποτίζονται καλά οι ελίτσες μας και να καταστρέφονται οι σοδειές μας από το ανήκουστο για την εποχή καιρό, τότε γκρινιάζουμε και παραπονιόμαστε. Αλλά δεν τα έχει προκαλέσει ο Θεούλης αυτά για να μας τιμωρήσει! Τα έχει προκαλέσει αυτό που λέμε φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ας απαιτήσει από την Ε.Ε αλλά και την Ελλάδα και το κόμμα του να απαγορευτούν οι τράτες και τα γρι-γρι πρώτα μετά ας απαγορεύσει την αλίευση μέσα από τα 5 μίλια και τότε θα τον παραδεχόμουν.

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα που ασχολειται ο νεαρος ειναι καλα και αγια, δεν ειναι κανα κοροιδο, ηξερε τι σπουδαζε...
απο κει και περα το συστημα της οικογενειοκρταιας καλα κρατα... κονομανε τ'αντερα του κατι τετοιοι γονοι και πεινανε ολη η Ελλαδα...
ναι θα μου πειτε μαζι τα φαγαμε... ΛΑΘΟΣ !!!
διαβαστε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ του Σαββατου ποσα δις ειναι ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ απο το γαμη..νο το ΕΣΠΑ...
επισης στο "Κοσμο της πολης" ποσα παιρνουν καποιοι χρυσοτσουσουνοι στο Δημο Χανιων και στον ΟΑΔΥΚ ακομα και σημερα!!! 3.700 μηνιαιως!!!

και ξαναγυριζω στου γονους, ενας τετοιος γονος βουλευτη κυβερνωντος κομματος, ηρθε εδωουρανοκατεβατος, χωρις ο ιδιος να ξερει αθρωπο και εγινε περιφ.συμβουλος... και κατσε εσυ κοροιδο σπουδαζε...